Published On: Ned, lip 19th, 2016

KREŠIMIR MACAN: ‘HDZ se rješava Karamarka ili su gotovi, no treći blok bi svima mogao pokvariti račune’

“Mislim da nema te čarolije koja može spriječiti odlazak Karamarka ili će doživjeti pad kakav nikad nisu”, komentira Krešimir Macan.

“Sve je ovo očekivano za većinu ozbiljnih ljudi u HDZ-u osim samog Karamarka. Kada ga je Brkić prvi upozorio na moguću katastrofu i kada Karamarko nije razumio poruku da je vrijeme da ode, odlazi u najgorim mogućim uvjetima. De facto otjeran i osramoćen” rekao je za Politikuplus komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Trebao je učiti od Brkića

“Ali to je cijena koju plaća jer nije bio realan u procjenama situacije. Jedina šansa HDZ-u da se koliko toliko suprotstavi SDP-u na izvanrednim izborima jest da na njih izađe s novim umjerenim licem i politikom. To su prije svega Andrej Plenković i Tomislav Tolušić. Bilo bi dobro da konačno u HDZ-u imamo par kandidata za čelno mjesto u stranci. Mislim da će presuditi podrška baze i prije svega Milijana Brkića, koji se u proteklih pet godina pokazao kao stožerna osoba HDZ-a što god o njemu mislili. On se čak i u svojoj aferi podnio posve drugačije od Karamarka, privremeno se povukao, samo da bi se vratio jači. Karamarko je nažalost stavio svoje interese ispred interesa stranke i zato mora otići. Uspio je izgubiti dobivene izbore i potom srušiti vladu koja mu je ponuđena kao drugaprilika. Previše propuštenih prilika i za jače igrače” ističe Macan.

Treći blok će svima smetati

“Ako gledate poruku predsjednika HSS-a Kreše Beljaka da više ne postoji ni Domoljubna koalicija jasno je da može doći do značajna preslagivanja na hrvatskoj političkoj sceni i kampanja bi mogla odlučivati više nego ikada, kao i predizborna slaganja – mogući treći blok oko HSS-a i HSLS-a mogao bi svima poremetiti račune, pa i Mostu i Živom zidu, naposljetku će Macan.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>