Published On: Sri, srp 31st, 2019

KREŠIĆ: Izraz patološke mržnje; Sarajevo pokušava ušutkati Zagreb u lobiranju za jednakopravnost Hrvata

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić komentirao je za Hrvatski Medijski Servis lažnu vijest prema kojoj je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Jerusalem post kazala kako u BiH vlada militantni islam, a što je izazvalo salve burnih reakcija u političkom Sarajevu. 

-Fake vijest koju je objavio Jerusalem post zapravo je nešto najbolje što se moglo dogoditi. Za sve oni koji su vjerovali da ovdje postoji zrno razuma, političke mudrosti ili bilo čega drugoga su se konačno razuvjerili u tom – rekao je Krešić.

Krešić tu, prije svega, misli na podupiratelje i lobiste političkog Sarajeva.

-Pa čak i oni politički podupiratelji i lobisti koje Sarajevo financira, poput Drage Pilsela, Jadranke Kosor, Ive Banca, Žarka Puhovskog i raznoraznih drugih likova koji su na platnome popisu Sarajeva – rekao je Krešić.

Pokušaj onemogućavanja Zagreb u lobiranje za Hrvate u BiH

Sugovornik HMS-a smatra da je lažna vijest Jerusalem posta pokazala ogromnu količinu patološke mržnja koju gaji političko Sarajevo prema Zagrebu, a ta mržnja usmjerava se isključivo zbog Hrvata u BiH.

„Fake vijest koju je objavio Jerusalem post pokazala je svu silinu patološke mržnje političkog Sarajeva koju usmjerava prem Zagrebu. To sve ne događa se zbog uloge predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović ili uloge Zagreba, nego zbog pozicije Hrvata u BiH. Time se pokušava što brutalnije i morbidnije ušutkati Zagreb da ne bi slučajno lobirao za potporu i interese BiH u kojoj će Hrvati biti jednakopravni“, istaknuo je Krešić.

Zamrznuti konflikt pod patronatom AID-a

Novinar Večernjeg lista u izjavi za HMS govori kako je na snazi nastavak zamrznutog konflikta između Bošnjaka i Hrvata u BiH.

„Ovo je nastavak zamrznutog konflikta između Bošnjaka i Hrvata koji se prelijeva na različite načine“, rekao je Krešić.

Dugogodišnji medijski djelatnik i nositelj više priznanja za svoj novinarski rad smatra kako paraobavještajna bošnjačka sigurnosna služba (AID) konstantnim produciranjem fabriciranih afera želi diskreditirati Hrvate u BiH. Nažalost, kako kaže Krešić, živimo u služenom društvu i zemlji mržnje.

„Nije to samo slučaj povezan s izmišljenom informacijom za Jerusalem post. Vidimo što kreiraju paraobavještajne bošnjačke službe (AID); od izmišljenih afera sa selefijama, nepostojećih priča oko Pelješkog mosta, razno-raznih drugih afera, do toga da možda prisluškuje neka tajna paraobavještajna bošnjačka služba dok vam šaljem ovaj izvještaj“ istaknuo je Krešić te dodao:

-Zapravo živimo u jednom sluđenom društvu kojega je najbolje opisao Ivo Andrić kao zemlja mržnje. Zemlja, nažalost, koja, ako se ovako nastavi, neće imati nikakvu budućnost. Prošlost znamo kakva je, a budućnost će biti još gora./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare