Published On: Sri, tra 6th, 2022

KREŠIĆ: Istupi reisa Kavazovića u funkciji ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima

Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, ili barem da ne budu politički suveren narod, odnosno da budu svedeni na vjersku manjinu na dijelu teritorija. Autori tog plana ne čine puno da svoje namjere skriju. Oni vrebaju svoju priliku, neko veliko novo globalno preslagivanje”, izjavio je Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović u intervjuu za list koji izdaje ogranak IZ BIH Tuzla.

Kazao je reis Kavazović kako je riječ o kontinuitetu povijesnog genocidnog projekta uništenja muslimana, a u konačnici Bošnjaka i države BiH kao političkog okvira koji ih štiti.

Poglavar Islamske zajednice BiH ustvrdio je i da se veličaju ratni zločinci i njihovi politički rezultati, da se promovira svetosavska ideologija i te da se donekle provodi “ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora.” Svakodnevno se, kako on tvrdi, ponižavaju, ismijavaju i dehumaniziraju Bošnjaci koje se naziva muslimanima te “onima kojima treba sapun i šta sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda”.

Zapaljive Kavazovićeve izjave o planovima da Bošnjaci nesanu kao narod te da se provodi ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora za Hrvatski Medijski Servis komentirao je politički analitičar i novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

“Iskreno sam kao čovjek i vjernik razočaran, dapače ogorčen, rečenicama i porukama koje vrve od laži, mržnje, prijetnji s ciljem opravdavanja mitomanskih, velikonacionalističkih političkih projekata kojima je poglavar Islamske zajednice, reis Kavazović postao apologeta”, kazao je Krešić.

Međutim, Krešić primjećuje i jednu “dobru” stvar u ovom Kavazovićevom istupu.

“Ali je s druge strane jako dobro da se razotkrilo to lice, ta simbioza politike i vjere kakva je rijetko gdje zabilježena na ovim prostorima. Poput stranačkog megafona s ciljem stvaranja islamske države reis Kavazović ponavlja rečenice bošnjačkih političkih radikala i povjesničara mitomana”, rekao je Krešić.

Sugovornik HMS-a primjećuje sličnosti u istupima vjerskog lidera Bošnjaka (Kavazovića) te političkog lidera Bakira Izetbegovića.

-Jedna brzinska analiza njegovih najrigidnijih stajališta pokazuje kako on zapravo i očito koje predstavlja prezire srednjovjekovnu Bosnu pa je stavlja u kontekst ‘progona bosanskih patarena’. Sličnim je sentimentom govorio i njegov stranački šef Bakir Izetbegović nedavno u Beču kada je rekao kako su Bošnjaci dočekali Austrougarsku kao neprijatelja, što pak sugerira kako je Otomanska vlast bila prijateljska, rekao je Krešić te dodao:

-Slijedi red Srba, četnika i istraga poturica, te se ponovno Kavazović valjda vraća Hrvatima. Kaže da je ‘primjetna donekle ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora’ … ‘onima kojima treba sapun, i šta sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda i komšija’, istaknuo je Krešić.

Sintagma o sapunu i parfemu se, kako dodaje Krešić, koristi u krivom kontekstu.

-Još su Nadrealisti sjajno obradili antifašizam kada su maloga Sulju pitali tko su bili ustaše, a on odgovorio ‘daidža, amidža, babo’. A sapun koji se stavlja u posve krivom kontekstu predsjedniku Zoranu Milanoviću, odnosio se na cijelu BiH. Predsjednik Hrvatske je rekao da građanska BiH može biti kao u civilizacijskome slijedu kada se koristi sapun pa parfem. I nije mislio, niti spomenuo ijedan narod, Kazao je Krešić te dodao da je i to iskorišteno za vođenje propagande protiv Hrvatske i Hrvata.

Krešić je mišljenja da se ovakvi “istupi” događaju s ciljem ohrabrivanja političkog nasilja nad Hrvatima.

Zaključno, istupi reisa Kavazovića ili njegovih političkih šefova samo su u jednoj funkciji – ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima i priprema za završni obračun s ovim narodom. To je alibi da ih se ‘kazni’ zbog vrijeđanja Bošnjaka već na sljedećim izborima potpunim izbacivanjem iz vlasti./B. G./HMS/

guest
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mendula
Mendula
1 mjesec prije

Velika greška je što nismo do kraja uništili turske okupatore……a austrougarskim gov.nima yebajemo mater.esine nacističke i tko je got ostavio ovaj baliyski nakot na kršćanskoj zemlji!

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  Mendula
1 mjesec prije

Slazrm se brate sa tobom,bog te pozivio.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Mendula
1 mjesec prije

Ne guraj DJIKANE hrvate ….dolaziš svakako za dug..nemoze se GENOCID nad bosnjacima i hrvatima u genocidnoj tvorevini tzv RS gurnuti u Njofrinu federaciju

Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Hrvatima je 2022 godina biti ili ne bii.Izgubimo li sada nema vise popravka.Seliti je se.Slavonija prazna.

Glasač
Glasač
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 mjesec prije

Nema predaje.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Europi gledaju na Bosnu i Hercegovinu kao na ulazna vrata za radikalni islam, kojega uglavnom financiraju države arapskog poluotoka. To vjerojatno ne može biti u interesu Europske Unije.

Žao mi je da muslimani u BiH ne shvaćaju da nisu politički isto što i muslimani sa istoka. Nisu iskoristili tu poziciju suživota na području BiH što bi im dalo kredibilitet za Europu. Ne čudim se da svojim stavovima prema Hrvatima – katolicima u Federaciji stvaraju sumnju u radikalizam. Vinko Puljić, glasnogovornik Vatikana. 😁

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Mir DJIKANE vlaški kmetino turski oko te prava prve bračne noći…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

A tko je tvojoj prababi skno junferluk…..🐒

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Čergar iz Holiday Inna ahahahaha😆

Glasač
Glasač
1 mjesec prije

Samonestali su i Muslimani tamo negdje 93 preko plakata pa je vrlo lako moguće da nestanu i Bošnjaci na isti način.
Možda je rejs nešto načuo

Mornar
Mornar
Šta ti kažeš na ovo?  Glasač
1 mjesec prije

Neka samo nestanu ,ko ih je.e.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Mornar
1 mjesec prije

Ludom mornaru je more do koljena…

Istina ce osloboditi
Istina ce osloboditi
1 mjesec prije

Prva rečenica sa 3 riječi muslimanskog trojanskog konja i mazge kavazovica je njegova svjesna laž, kao i njegovo ime.

Svi Bošnjaci su Hrvati katolici.
Ne postoji nijedan musliman sa imenom Bošnjak.

Muslimani žele ukrast Hrvatima hrvatsko prezime, zadnjih 30 godina.

Bošnjački narod ne postoji, nikad nije postojao i neće postojati. Izmišljotina muslimansko ciganske laži prevare i obmane.

Last edited 1 mjesec prije by Istina ce osloboditi
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Mi bošnjaci muslimani smo glupi što pričamo