Published On: Thu, Aug 13th, 2015

Krešić i ostali ne žele objaviti odluku o sazivanju Skupštine Elektroprivrede HZ HB

Vlada Federacije BiH na 11. hitnoj sjednici održanoj 10. kolovoza donijela je odluku o sazivanju Skupštine JP Elektrioprivrede HZ HB, koja će biti održana 31. kolovoza. Odluka je dostavljena Upravi EP HZ HB, a informacija je objavljena u formi oglasa u Večernjem listu.
– Stoga, u cilju pravovaljanog održavanja 25. Skupštine JP Elektriprivreda HZ HB u skladu sa navedenom odlukom, potrebno je da svatko u okviru svojih ovlaštenja, poduzme sve mjere i aktivnost na održavanju iste – navodi se u dopisu kojeg potpisuje federalni premijer Fadil Novalić, a koji je 11. kolovoza upućen Nikoli Krešiću, Mariu Fofiću ( u dokumentu stoji Fufiću) i Tomi Vukoji. Iako je Uprava EP HZ HB obvezna informaciju o održavanju Skupštine objaviti na svojoj web stranici, to još uvijek nije urađeno.
– Obavijest o sazivanju Skupštine Društva mora sadržavati dnevni red, mjesto, uz postavljanje jasno vidljivih obavijesti u poslovnim prostorijama društva u kojima će se održati skupština, nadnevak i vrijeme održavanja Skupštine, te način davanja punomoći i način glasovanja na Skupštini, kao i način i rok prijavljivanja za nazočnost na Skupštini – stoji u Statutu EP HZ HB u Članku 79., te se nastavlja: Obavijest iz prethodnog stavka objavljuje se najmanje u jednom dnevnom listu koji se izdaje na području Federacije BiH najkasnije 20 dana prije datuma određenog za zasjedanje Skupštine, kao i na web stranici Društva.
Očito je kako ostatci platformaške vlasti u EP HZ HB i dalje pokušavaju blokirati procedure kako bi i dalje ostali u foteljama.