Published On: Sri, pro 24th, 2014

KRENULI ISPUNAVATI OBEĆANJA: SDA samo u Sarajevu zaposlila skoro 300 stranačkih kadrova i rodbine!

Nije bilo neselektivnog zapošljavanja u ministarstvima u Kantonu Sarajevo. To su pokazale naknadne zajedničke analize predstavnika SDA i DF-a, ničeg mimo uobičajenog tempa zapošljavanja zbog odlaska u mirovinu i slično. Ali, spremni smo staviti potpuni moratorij na zapošljavanje, pa i na redovito i neophodno u sljedećih nekoliko mjeseci, dok ne formiramo novu strukturu vlasti, kazao je između ostalog u intervjuu za Oslobođenje Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA komentirajući dovođenje u pitanje koalicije ove dvije stranke , zbog kako je to DF poručio, zapošljavanja stranački podobnih kadrova i rodbine.

Izetbegović zaista istinu govori. Nije bilo neselektivno, već plansko zapošljavanje i uhljebljavanje SDA-ovaca. I nije bilo samo u ministarstvima, već iu administraciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, te u javnim ustanovama, piše bh. tiskovna agencija Patria.

Ali, prešutio je naravno Izetbegović da kaže da je samo tijekom studenog SDA obezbijedila proračunsku “koricu kruha” za svoja 63 člana, simpatizera, rodbinu.

Isto tako, svjesno je preskočio razdoblje od veljače do kraja listopada ove godine, kada je njegova stranka zaposlila više od 200 osoba, i normalno svi su na županijskom proračunu koji je već odavno na izdisaju.

Stoga ne treba čuditi da je Izetbegović nakon što je osigurano sigurno radno mjesto za skoro 300 kadrova SDA, spreman sada, dok se ne formira nova vlast prekinuti zapošljavanje.

A kad se formira nova vlast bit će to novi juriš na proračun. I ne treba gajiti iluzije da će bilo tko od onih što su na birou za zapošljavanje godinama, ili radnici koji su zbog stečaja ostali bez posla ili mladi imati šansu u ovom projektu zapošljavanja SDA. I da ne zaboravimo, sva zapošljavanja od veljače do danas rađena su pod budnim okom Denisa Zvizdića, najbližeg Izetbegovićevog suradnika, piše Nap.ba.

Zvizdićev dolazak na čelo Vijeća ministara samo će “preseliti” projekt zapošljavanja na državne proračunske jasle. U Kantonu Sarajevo ionako ga je uspješno okončao.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare