Published On: Čet, pro 11th, 2014

KREĆU PROSVJEDI NE BUDE LI PROSVJEDA: Od stranih ambasada traže zaostale isplate i naputke što dalje

Sindikat spontanih prosvjednika Federacije BIH, uputio je prosvjedno pismo američkoj i turskoj ambasadi u BiH od kojih traže isplatu zaostalih prosvjednina i sklapanje novog sindikalnog ugovora za sezonu prosvjeda 2014/2015. Iz sindikata tvrde da su spremni potpuno bojkotirati sponatne nerede radnika i seljaka planiranje za proljeće ukoliko ove dvije ambasade ne isplate sve preostale zakasnine vođama prosvjeda i ne usuglase točan plan paljenja i stvaranja nereda. Ne smije se dogoditi kao zadnji put da lutamo kao rulja bez cilja.

Iz Sindikta spontanih prosvjednika Federacije kažu da prosvjedi ne mogu biti dovoljno spontani i prirodni ako nemaju jasnu financijsku konstrukciju i da gladni ljudi ne mogu prosvjedovati pogotovo ne ako zima potraje.

Zulfikar Mehmedpašić kazao je i kako će sindikat tražiti postavljanje novog rukovodstva spontanih prosvjednika Federacije. Ono mora biti višeetničko, ne smije pokrivati samo bošnjačke kantone kao zadnji put te se nada da će američka i turska ambasada pronaći bolje glasnogovornike prosvjeda. Srećko Horvat, Igor Štiks i Enver Kazaz nisu obavili posao kako treba. Bitno je pronaći intelektualce većeg kredibiliteta kako bi se spontanim prosvjednicima pridružilo i stvarno radništvo i seljaštvo koje će onda prosvjedovati besplatno.
Iz sindikata spontanih prosvjednika najavili su kako sindikat uskoro prestaje s redovnim održavanjem tečajeva padanja u nesvijest, pripreme molotovljevih koktela, ponašanja na ulici tijekom prosvjeda i sa svim ostalim pripremama za buduću sponatnu socijalnu revoluciju ne stignu li doznake po računima do kraja sedmice.

Plamen revolucije ne smije stati – stoji na kraju priopćenja Sindikata spontanih prosvjednika.

 

Mate Kapović i Hrvatska radnička fronta podržali su Sindikat sponatnih prosvjednika. Sramotno je da još niti jedna stranka u BIH ga nije podržala.

 

Podsjećamo , mnogi teoretiračari tvrdili su da iza socijalnih nemira koji su otjerali strane investitore iz naše zemlje ne stoji nitko da bi na kraju jednomjesečne blokade bošnjačkih kantona, prosvjednici otišli pred američku ambasadu tražiti daljnje naputke, nakon što ih je sarajevska policija stjerala s ceste. Time je završena priča o tzv. “prirodnosti” nemira, Srećko Horvat dobio je nekakvu nagradu za potpuno deplasirani tekstuljak, i nije ga bilo stid primit ju, a sve što je BIH dobila jeste slika zemlje u koju ne treba ulagati niti dolara. Je li cilj američkoj ambasadi bio otjerati europski kapital iz naše zemlje i time produbiti ekonomsku krizu , nije jasno, no logika projektiranih nereda u BIH još uvijek se ne nazire.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare