Kreće izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH?

Oktroirani paž Valentina i Inzka i stranih kolonizatora ove zemlje  Živko Budimir i lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBBiH) Fahrdudin Radončić sastali su se danas u Budimirovom uredu u Sarajevu, a nakon toga je Budmir novinarima izjavio da je to bio nastavak razgovora o aktivnostima vezanim za zahtjev aktualne parlamentarne većine za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi.
Radončić, koji se također obratio novinarima, cijeni da će se vjerojatno u ponedjeljak ići u izglasavanje nepovjerenja Vladi, kako je kazao, a današnji susret smatra konstruktivnim dijalogom s nekoliko preciznih iskoraka u smislu što jedni od drugih očekuju u tom procesu.
U čemu se sastoji konstruktivnost dijaloga, nije precizirao.

Budimir je naveo da se on neće ponašati u smislu bezuvjetnih ispunjavanja zahtjeva, ali nije kazao o kakvim eventualnim uvjetima može biti riječ već naznačio da će biti još njegovih susreta sa stranačkim predstavnicima.
Radončić, pak, čija stranka kao dio nove parlamentarne većine traži izglasavanje nepovjerenja aktualnom sastavu Vlade i imenovanje novog, vjeruje da će do rješenja doći.
Pošto je kod imenovanja nove vlade nezaobilazna uloga predsjednika FBiH, na novinarsko pitanje kakav daljnji potez Budimira očekuje, odgovorio je: “To je delikatan proces, vidjet ćemo što će se dešavati”.
Aktualnu parlamentarnu većinu u Federaciji BiH, osim SBB-a BiH, čine i Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZBiH) te Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ1990).
Njihov je zahtjev da ministarski sastav Federalne vlade ubuduće odgovara stranačkom sastavu ove ‘četvorke’.
U aktualnoj Vladi FBiH, naime, osim kadrova SDP-a, trenutno su i ministri iz Stranke demokratske akcije (SDA), Narodne stranke “Radom za boljitak” i Hrvatske stranke prava, čiji je kadar i  Živko Budimir.
Nova parlamentarna većina formirana je nakon što je ljetos SDP objavio raskid koalicije na vlasti sa SDA, u kojoj je jedan od sudionika bila i Budimirova stranka.
Budimir, čiji je potpis kao predsjednika FBiH nezaobilazan kod imenovanja nove vlade, više puta je od ljetošnjeg raskida koalicije i formiranja nove parlamentarne većine ponovio u javnosti da će se on u novonastalim okolnostima ponašati u skladu s Ustavom i zakonima te raditi isključivo u interesu građana FBiH.