Published On: Pon, srp 5th, 2021

Kravica je ponovno oživjela, vraćaju se turisti iz raznih dijelova svijeta

Ova prirodna oaza zelenila i mira privlači brojne goste iz raznih krajeva svijeta, a očekivanja turističkih radnika su da će ove godine slap posjetiti dvostruko više gostiju od prošle godine. Veliki broj parkiranih vozila, i grupa turista na ulazu ka vodopadu Kravice. Iako naviknuti na grupe turista iz stranih zemalja, ovaj put domaći gosti iz Zvornika – prvi put na jednom od najvećih i najimpresivnijih vodopada u Hercegovini, javlja N1.

Prvi put sam ovdje, čak nikad nisam ni čuo za ovo mjesto. Izvanredno je, fenomenalno, nestvarno djeluje, kazao je Ivo Simić iz Zvornika. Iako neorganizirano i u grupama, danas su na Kravicama turisti iz stranih zemalja u samostalnom posjetu – Poljaci, Česi, Amerikanci, Arapi i drugi. Prekrasan i rijedak prizor, kažu ostavlja bez daha.

Voda je jako hladna, ali ne smeta mi. Bili smo u Međugorju na godišnjici pa smo s prijateljima došli ovdje. Bio sam i ranije sa suprugom, a sad sam došao s prijateljima. Oduševljeni smo ovom prirodom, ističe Mario iz SAD-a.

Voda je prohladna, ali vani je jako vruće, tako da moram plivati, a u ovoj prirodi je to jednostavno uživanje, dodaje Julija iz Amerike.

Ovdje je predivno, mi jako volimo prirodu i vodu i doći ćemo ponovo. Moramo, kazao je Abdulaziz iz Saudijske Arabije.

U Ljubuškom kažu kako se ne trebaju boriti za turiste, jer usprkos svemu dolaze iz različitih krajeva svijeta te stoga različitim sadržajima nastoje upotpuniti njihov boravak ovdje. Tako ljubitelji adrenalina mogu uživati u vožnji kajakom, raftingu, biciklizmu, pa planinarenju.

Može se ići do male Kravice, za to je potrebno sat vremena, a rade se i raftinzi od gornjeg kupališta kod rijeke Čeveljuše koji traje oko četiri sata, kazao je turistički radnik Stjepan Rašić. Nakon prošlogodišnjeg zatišja, ovo kupalište ponovno je oživjelo. Turisti se vraćaju, a najviše je ih kako tvrde, u prolazu iz Međugorja.

Mala je stanka, ali kad ima posjetitelja u Međugorju, i ovdje ima iz različitih dijelova svijeta, a najčešći su gosti Poljaci, Talijana nema, prije su bili česti, ali otkako je Korona krenula nema ih, sad su opet pomalo počeli pristizati, dodaje Rašić, prenosi N1.

Prošle godine ovo mjesto posjetilo je 33 tisuće ljudi, što je za više od 90 posto manje u odnosu na 2019. godinu kada je Kravicu posjetilo više od 300 tisuća turista. Od siječnja ove godine pa sve dosad prodano je više od 20 tisuća ulaznica, stoga se turistički radnici nadaju da će u ovoj hercegovačkoj oazi zelenila i mira ove godine uživati oko 50 tisuća ljudi.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x