Published On: Fri, Mar 6th, 2020

KPZ MOSTAR Sunita Hindić pokušala u zatvoru izvršiti samoubojstvo?

Sunita Hindić (22) protiv koje se vodi istraga zbog ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića, u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru je u naletu bijesa razbila staklo, a potom i sebi nanijela tjelesne ozljede što bi se moglo okvalificirati i kao pokušaj samoubojstva, doznaje Dnevni list od izvora bliskih KPZ-u.

Naime, uprava Kazneno-popravnog zavoda Mostar obratila se prema Županijskom sudu u Mostaru gdje su naveli da je osumnjičena iz nepoznatih razloga povrijedila pravilnik KPZ-a tako što je načinila materijalnu štetu razbijanjem stakla, nedolično se ponašala upućujući psovke, a nakon čega je i sebi nanijela tjelesne ozljede. Budući da je za postupanje osumnjičene nadležan Županijski sud, odnosno sudac za prethodni postupak, Uprava KPZ-a je tražila odluku Suda povodom njenog postupanja.

Kako doznaje mostarski list, Sud osumnjičenu zbog takvog ponašanja može kazniti izricanjem disciplinskih mjera među kojima može biti zabrana posjeta, telefonskih poziva i slično.

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa obranu osumnjičene Hindić kratko je izjavila kako nema nikakvih saznanja o tome da je Sunita Hindić povrijedila pravilnik KPZ-a. Istragom će se utvrđivati je li Sunita Hindić svojim nedoličnim ponašanjem pokušala samo privući pažnju na sebe ili je doista u teškom stanju pokušala počiniti samoubojstvo.

Podsjećamo, spomenuta je uhićena zbog sumnje da je 4. listopada u ranim jutarnjim satima izvršila kazneno djelo ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.

Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina.

Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije.

Mostarska policija je odmah uhitila jednog muškarca i krenula u potragu za Sunitom, za koju su sumnjali da je upletena. Blokirali su kvart u kojem je živjela, a zatim i ceste na izlazima iz grada.

Tijekom studenog je nekoliko puta bila u bolnici na pregledu, a tada je novinarima prijetila štakama. Podsjetimo, bivša misica rekla je da nije htjela ubiti Ivankovića i da je sve bio splet nesretnih okolnosti. Krajem prosinca 2019. godine na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Županijski sud u Mostaru produžio joj je pritvor za još tri mjeseca.