Published On: Pon, lis 8th, 2018

KOŽUL: Komšić je projekt smišljen na razini ukupne bošnjačke politike

Mi smo sinoć prihvatili izborne rezultate, vidjeli smo što se radi i kazali sami sebi da ćemo sačekati kompletne rezultate pa da proanaliziramo ove izbore i odlučimo kakve ćemo poteze vući u periodu pred nama. Na ovo će se morati reagirati, istaknuo je Kožul u izjavi za Dnevnik.ba

Izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima je plan koji je smišljen na razini ukupne bošnjačke politike i to je potpuno jasno, rekao je za Dnevnik.ba zastupnik HDZ-a BiH u državnom Parlamentu Predrag Kožul.

Također, Kožul je istaknuo kako će hrvatska politika morati odgovoriti na takve poteze bošnjačkih elita.

„Što se tiče Hrvata u BiH, miješaju nam se osjećaji. HDZ BiH i HNS BiH su u gotovo svim hrvatskim sredinama ostvarili rezultat koji je i nas same iznenadio u pozitivnom smislu. To je jedna potpora koja je veća nego prije četiri godine. No ovo je i jedna vrst pirove pobjede, jer ono na što smo upozoravali se i dogodilo“, istaknuo je Kožul.

Izbor Komšića okarakterizirao je kao „bahatu politika u BiH koja čini štetu BiH“.

„Mi smo sinoć prihvatili izborne rezultate, vidjeli smo što se radi i kazali sami sebi da ćemo sačekati kompletne rezultate pa da proanaliziramo ove izbore i odlučimo kakve ćemo poteze vući u periodu pred nama. Na ovo će se morati reagirati“, istaknuo je.

Govoreći o tomu kakvu su poruku Hrvatima poslali Bošnjaci i njihove političke elite, Kožul je izjavio je riječ o bahatoj poruci sile.

„Pa pogledajte samo promjenu u retorici dužnosnika SDA – prije nekoliko dana su govorili kako Hrvatima ne treba birati političke predstavnike, a sinoć smo imali sasvim drugu priču. Oni dakle nisu mijenjali stav nego samo retoriku. Ovo je bio jedan plan smišljen na razini ukupne bošnjačke politike i to nam je jasno. U vremenu pred nama na to ćemo morati odgovoriti“, rekao je Kožul.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare