Published On: Sub, ruj 4th, 2021

KOVAČEVIĆ: Sramno i skandalozno da se nekada patriotski SDS protivi neovisnoj Republici Srpskoj

Izjava Mirka Šarovića da SDS ne podržava i da će se odlučno suprotstaviti mirnoj disoluciji BiH, odnosno neovisnoj Republici Srpskoj na najjasniji mogući način pokazuje koliko se tragično SDS odrodio od naroda Republike Srpske, izjavio je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istaknuo da je ovom izjavom Mirko Šarović u potpunosti razotkrio i ogolio razloge zbog kojih su pojedini predstavnici opozicije u proteklih sedam dana na jedan skandalozan način pokušavali problematizirati izjave Milorada Dodika na konferenciji za novinare poslije sastanka s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

On je naglasio da je sada potpuno evidentno da su predstavnici opozicije pokušavali napraviti problem od tadašnjeg izlaganja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika isključivo po nalogu određenih centara moći sa Zapada i po nalogu političkog Sarajeva.

– Znali smo da je Zapad i političko Sarajevo tada zaboljelo što je Milorad Dodik u sred Sarajeva jasno i glasno, pred predsjednikom Turske i druga dva člana Predsjedništva BiH, rekao da Republika Srpska ne prihvaća nametanje stranaca i da je zbog dosadašnjih njihovih nametanja u potpunosti urušen Daytonski sporazum na koji smo pristali 1995. godine i koji skoro da više ne postoji, ali nismo mogli vjerovati da će to zaboljeti i SDS – rekao je Kovačević.

On je dodao da je srpski član Predsjedništva BiH rekao i da je u BiH potrebno otvoriti dijalog i pozvao na medijaciju ne Zapad, već zemlje kojima narodi u BiH vjeruje – Srbiju, Tursku i Hrvatsku.

– Podsjetit ću da je Milorad Dodik tada naglasio da će, ako ne budu uvažavani stavovi Republike Srpske u BiH, što se nas tiče rješenje biti mirna disolucija BiH, bez bilo kakvih sukoba. Republika Srpska je apsolutno protiv bilo kakvog sukoba. Ne postoji nijedna tema zbog koje se vrijedi sukobljavati u BiH i svako rješenje koje u budućnosti bude u BiH mora da bude mirno – istaknuo je Kovačević.

On je rekao da SNSD nije mogao očekivati da će Mirko Šarović i SDS biti ti koji će se suprotstaviti mirnoj disoluciji i nezavisnoj Republici Srpskoj.

– Potpuno je sramno i skandalozno da se nekada velika i nekada patriotska SDS, koja je sudjelovala u osnivanju Republike Srpske, danas na ovaj način protivi volji i interesima srpskog naroda. Za razliku od njih, SNSD će uvijek principijelno i jasno na svakom mjestu zagovarati interese Republike Srpske i srpskog naroda – poručio je Kovačević./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x