Published On: Sub, tra 16th, 2022

Kovačević pozvao sve članove SNSD-a da se pridruže borcima u “borbi za RS”

Savez nezavisnih socijaldemokrata u potpunosti podržava skup koji je najavila Boračka organizacija Republike Srpske za srijedu u Banjaluci pod sloganom “Sloboda”, izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da mu je drago da je došlo do takvog poziva BORS-a, jer će to biti skup na kojem treba da se dokaže da ovaj narod i ova “država”, kako je kazao, Republika Srpska nije pokorena i da se “neće dopustiti bilo kakvim strancima da pokore Republiku Srpsku i da ona nestane”.

“Ono što vidimo u posljednje vrijeme jeste da se ataci na Republiku Srpsku povećavaju, da ih ima sve više i više. Vidimo da se izabranim, demokratskim liderima Republike Srpske, koje su izabrali njeni građani i narod na slobodnim i demokratskim izborima, uvode sankcije zbog toga što ne pristaju na to da ne poštuju Ustav Republike Srpske, nego insistiraju da se poštuje Ustav Republike Srpske, Ustav Bosne i Hercegovine i Daytonski sporazum”, zaključio je glasnogovornik SNSD-a.

Dodao je kako “jedan neizabrani stranac, koji nema apsolutno nikakav mandat da radi bilo što u BiH, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik”, pokušava poništavati zakone koje su u najvišem zakonodavnom organu naše RS usvojili zastupnici koje su isto tako izabrali građani na slobodnim i demokratskim izborima.

Kovačević je naglasio da je “ovo jedan trenutak koji zahtijeva reakciju našeg naroda da svi zajedno izađemo taj dan i da svi zajedno jednim glasom poručimo da ne damo Republiku Srpsku i da se borimo za slobodu Republike Srpske”.

“Apeliram na sve članove SNSD-a da taj dan budu u Banjaluci da podržimo Republiku Srpsku i da svima onima koji rade na tome da Republika Srpska nestane poručimo da to nije moguće jer iza Republike Srpske stoji njen narod i njeni građani. Pozivam sve članove SNSD-a, ali i sve druge građane da na taj dan ne bude nikakvih stranačkih simbola, već da budemo svi zajedno samo pod crvenom, plavom i bijelom bojom, pod bojama naše Republike Srpske”, poručio je Kovačević.

Podsjećamo, Boračka oprganizacija Republike Srpske održat će u srijedu, 20. travnja, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” s ciljem “borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije RS i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane”, izjavio je predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić.

Naglasio je da već počinju pripreme za održavanje ovog skupa koji će biti održan na Trgu Krajine sa početkom u 17:00 sati.

On je pozvao građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS ne želi nikakvu podjelu, jer je ovo, kako je rekao, “borba u mirnodopskim uvjetima”./Srna/HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne tj Na genocidu BOSNJAKA i HRVATA

Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Draganče, delijo 🙂 – hoćemo i mi Hrvati prosvjede za Herceg Bosnu ponosnu 😎 😎 ! U stvari 🙁 – Draganče nas još nikada nije ni pozvao na prosvjede za Herceg Bosnu ponosnu 🙂 – a imao je toliko prilika 🙁 …