Published On: Uto, srp 5th, 2022

KOVAČEVIĆ: “Kako Schmidt može znati kakvu odluku će donijeti Ustavni sud? Ovo je cirkus od države…”

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević kaže se Christian Schmidt identificirao kao izravni naručitelj odluke i presude Ustavnog suda jer je očito da unaprijed zna kada će zasjedati i koje odluke donijeti taj isti sud.

Naime, sutra bi Ustavni sud BiH trebalo razmatrati zahtjev predsjedatelja g Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

– Zamislite da u jednoj zemlji koja bi trebalo biti suverena, neovisna, jedan neizabrani stranac, bez bilo kakvog legitimiteta, zna kada će zasjedati Ustavni sud jedne zemlje i unaprijed zna kakvu će odluku donijeti – rekao je Kovačević.

To vam, kaže Kovačević, samo pokazuje u kakvom cirkusu od zemlje, države živimo, a gdje je, kako navodi, Republika Srpska zarobljena.

– Kakav je uopće cirkus BiH. Nažalost, to je tako. Mi iz Republike Srpske najveći smo zaštitnici i Ustava BiH, i suvereniteta, i političke neovisnosti BiH. Mi smo jedini koji pozivamo na poštivanje Ustava BiH, Daytonskog sporazuma i činjenice da odluke trebaju donositi izabrani demokratski politički predstavnici naroda i građana u BiH – navodi Kovačević.

Kaže da je Schmidt, samoprozvani tumač i zaštitnik Daytona, samo prije sedam dana izgovorio da je njegov glavni i ključni ilj rušenje daytonskih principa, a to, kako navodi Kovačević, znači rušenje Daytonskog sporazuma, rušenje Ustava BiH i rušenje i nestanak Republike Srpske.

– O tome trebaju razmišljati i predstavnici iz oporbe iz Srpske, koji s njim sjede, sastaju se i od njega traže da kažnjava Srpsku i izabrane predstavnike naroda u Srpskoj. Kako Schmidt može znati kakvu će odluku donijeti Ustavni sud? Kada bi Ustavni sud donosio odluku u skladu s Ustavom BiH, onda bi bilo jasno da je to isključiva nadležnost Republike Srpske, i da BiH nema ništa s tim – kaže  Kovačević.

Kovačević je ponovio da je BiH cirkus zemlja u kojoj mešetari Christian Schmidt kao neizabrani stranac.

– U BiH mešetari i troje stranih sudaca, koji zajedno s dvoje Bošnjaka uvijek preglasaju dvoje Srba i dvoje Hrvata. Ovo je cirkus, a ne država, a ne zemlja – kaže Kovačević, prenosi RTRS.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

daj posudite i hrvatima muda da i oni jednom udare sakom po stolu

Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Dodikov kr.kan

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

U državi Bosni moj djikane Kovacevicu su stranci takvi kao ti….Srbuj POSRBLJENI u Srbiji

Zoran
Zoran
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Muhamedanac da nijesi malkice pogrijesio?Do dolaska osmanlija na ovim prostorima nije bilo vas muhamedanaca.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoran
1 mjesec prije

Nije. Povjesno kristalno jasna istina. Jedna je istina. Eo lajk za komentar.