Published On: Sub, lis 9th, 2021

KOVAČEVIĆ: Čampara potvrdio da je Ustavni sud BiH političko sredstvo Bošnjaka

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je “smiješno i skandalozno da netko tvrdi da politička izjava i zalaganje za vraćanje u okvire Ustava BiH predstavljaju antiustavno djelovanje i nešto što Ustavni sud BiH treba na bilo koji način osuditi”, kao reakciju na izjavu ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

“To su političke igre političkog Sarajeva, političkih Bošnjaka i nešto što nema apsolutno nikakve veze s realnošću”, rekao je Kovačević za RTRS komentirajući izjavu ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, koji je zatražio od Ustavnog suda BiH da “pokrene proceduru utvrđivanja privremene nesposobnosti Milorada Dodika za vršenje funkcije člana Predsjedništva BiH”.

Kovačević ističe da se vraćanje u okvire Ustava, kakav je jedini na snazi u BiH i potpisan i prihvaćen između ostalog i od Republike Srpske kao strane u Dejtonu, ne može smatrati antiustavnim djelovanjem.

On poručuje da Ustavni sud BiH, s troje stranih sudaca “koje konstantno zajednički djeluju sa bošnjačkim sudcima, radi protiv interesa srpskog i hrvatskog naroda i protiv interesa i ustavnih prava i pozicije Republike Srpske”.

Kovačević kaže da to potvrđuje i Čamparina izjava, te da je “ovakav Ustavni sud BiH isključivo političko sredstvo bošnjačke politike”.

“Nitko neće bilo kakvim igricama ni igrama, pa ni Ustavni sud BiH koji je davno izašao iz svojih ustavnih okvira propisanih Daytonskim sporazumom, osujetiti Republiku Srpsku da zaštiti svoja prava i konačno vrati sve ono što joj je na nezakonit način oduzeto i da sve uskladi s onim što su njena Ustavom zajamčena prava”, rekao je Kovačević./Srna/HMS/

 

Kovačević: SDS da objasni šta će učiniti povodom sramnog ustaškog muslimanskog spomenika

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 godina prije

Izgleda da je panika uhvatila sarajevske islamiste, do sada još jedino Erdogana i teheranske efendije nisu zvali u pomoć a sve ostale adute su već bacili na hastal! Nego, britanska ambasada u Sarajevu se nešto uhinjila ko dijete na tutici pa ni mukajet, da nije opet nestalo struje U Sarajevu?!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Haso_2
1 godina prije

Ma kakvo Sarajevo, cjela Evropa se trese zboj najave laktasenka!

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Cijela Europa navija za Dodika a tresu se samo Erdoganove i Soroševe NVO …

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Haso_2
1 godina prije

Zaboravio si Bill Gates !
I njemu je inekcija ispala iz ruke od straha!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Možete vi svirati q-cu, istina je jedna- nije vam nimalo lahko “patrijoti”. To je činjenica koja je neumitna i patrijotski-plaho bolna.

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Tesko nam je, tesko nam je gledati kako se komsijski narodi bore za otcjepljenje a nikako im neide!

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 godina prije

Nema ih dovoljno ciepljenih