Published On: Sri, svi 4th, 2022

KOTROMANOVIĆ O VETU FINSKOJ: Milanović će to učiniti, daj da ispadnemo muškarci

Bivši ministar obrane RH i vojni analitičar Ante Kotromanović gostovao je u RTL-u Danas. Upitan o Milanoviću koji je najavio ulaganje veta o ulasku Finske u NATO kaže kako poznavajući predsjednika može reći da će on ići do kraja i siguran je da će uložiti veto. Osvrnuo se potom na ona vremena kada su nama drugi ulagali veto.

“Ovo je prilika, situacija u Ukrajini je takva da svi pokušavaju iskoristiti i ostvariti određenu stvar”, kaže pa dodaje i da je ovo prilika, a tako je procijenio i Milanović, da se osvijesti EU, koja nije učinila ništa za nas, da se učini nešto za narod u BiH.

Smatra i kako taj veto ne može naštetiti RH. “Daj da se pokažemo kao nekakvi muškarci, zemlja sa stavom. Ovdje bih volio vidjeti sinergiju naše vanjske politike. Očito nismo bili učinkoviti. Ako je ovo jedini način, volio bih da se promijeni”, navodi.

Što se tiče Medvedeva koji je spominjao hrvatskog predsjednika, Kotromanović navodi kako Rusima odgovara da unesu nemir u EU jer ipak imamo članice koje podupiru rusku politiku.

“Milanović je rekao da kritizira i osuđuje rusku agresiju, nazvao je Putina luđakom. Pretvarati ga rusofilom nije korektno. Ova izjava Medvedeva stavlja metu i križ na čelo predsjednika što nije ugodno”, ističe.

Kaže da se ruska vojska ispuhala

Govorio je onda i o ratu u Ukrajini, a istaknuo je kako se Azov brani jer su dobro utvrđeni, ali i jer nemaju što izgubiti. “Možda politika zaustavi rat”, govori.

Ističe i kako ga je iznenadio operativni udar Rusije koji se ispuhao, a zbog toga, smatra, Putinu će biti teško smisliti govor za 9. svibnja.

“Ne znam kako će opravdati žrtve, bit će vrlo nezgodno prikazati se kao relativni pobjednik u Ukrajini. Zauzeli su dio i mogu ga zadržati, ali mislim da bi rado preskočili paradu jer posao nisu napravili”, zaključuje./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
24 dana prije

Respekt gosp. Predsjedniče🇵🇾 Čestitam unaprijed na pobjedi..

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
24 dana prije

Djikane,MILANCE radi dobru stvar…To je pravi put za demontiranje Genocidne tvorevine RS….nemere se u Jevropu sa Genocidnom

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
24 dana prije

Muskaraca🤣🤣

Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
21 dana prije

ridobrada