Published On: Pon, svi 6th, 2013

Kosovska policija potvrdila uhićenje Keljmendija; Tužiteljstvo BiH i SIPA bez službene izjave

Možemo potvrditi da je 5. svibnja oko 20 sati Policija Kosova uhitila dvije osumnjičene osobe, od kojih je jedna tražena pod međunarodnom potjernicom, dok je druga osoba uhićena zbog pružanja pomoći osobi koja je bila pod međunarodnom potjernicom. Sada su obje osobe N.K. i F.N. u policijskom centru za zadržavanje“, kazao je za RSE glasnogovornik policije Baki Kelani.
Radončić: Čekamo službenu potvrdu o uhićenju Keljmendija
Ministarstvo sigurnosti BiH je sinoć, preko Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u koju spada i Ured za suradnju s Interpolom, dobilo neslužbenu informaciju da je Naser Keljmendi uhićen na Kosovu – kazao je u izjavi za Agenciju Fena ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.
Dodao je da Ministarstvo danas očekuje službenu potvrdu koju treba da uputi UNMIK.
– Iskreno se nadam da ćemo dobiti i službenu potvrdu. Zakon je vrlo jasan. Keljmendi treba da bude izručen BiH na zahtjev našeg državnog Tužiteljstva. Nakon toga će biti stavljen u pritvor – kazao je Radončić.
Agencija Fena je kontaktirala Tužiteljstvo BiH i SIPA-u za potvrdu informacije o uhićenju Keljmendija, ali nadležni za odnose s javnošću nisu mogli ni potvrditi niti demantirati navode o uhićenju.
– Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dosad nije zaprimila službenu obavijest o uhićenju ove osobe. U slučaju zaprimanja službene obavijesti javnost će biti blagovremeno informirana – rekla je u izjavi za Fenu šefica Ureda direktora Direkcije Mirela Znaor.
Keljmendi je pobjegao iz BiH prije akcije “Lutka”. Za njim je raspisana potjernica, a direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Europe Zlatko Miletić nedavno je najavio novu akciju čiji je cilj uhićenje Keljmendija.
Kosovska policija uhitila je u Prištini Nasera Keljmendija, potvrđeno je crnogorskoj televiziji “Vijesti” iz više izvora.
Keljmendijevo uhićenje, koji je označen kao odbjegli narko-boss, dogodilo se sinoć oko 20:30 sati.
“Vijesti” podsjećaju da se o Keljmendijevom uhićenju govorilo i u rujnu prošle godine, ali je Ministarstvo unutarnjih poslova privremene kosovske Vlade to tada demantiralo.
U istom razdoblju objavljeno je da je uhićen i njegov sin Elvis Keljmendi, za kojim je bila izdata međunarodna potjernica.
Naser Keljmendi označen je kao vođa jedne od najjačih kriminalnih grupa na Balkanu, u lipnju je stavljen na crnu listu SAD, a američki predsjednik Barack Obama u specijalnom izvještaju Bijele kuće označio ga je kao glavnog dilera droge.
Podsjećamo, Sud BiH je prošle godine raspisao potjerinicu za Keljmendijem, nakon što je pokrenuta akcija Lutka.
bljesak.info l poskok.info