Published On: Ned, tra 10th, 2022

KORSNICA RUSKOG PLINA: Za Ukrajinu smo prikupili više od 10 milijardi eura

U sklopu međunarodne akcije prikupljanja sredstava za potporu Ukrajini prikupljena je 10,1 milijarda eura, objavila je u subotu u Varšavi predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Kampanju pod nazivom ‘Stand Up for Ukraine’ pokrenula je međunarodna organizacija Global Citizen uz potporu Europske unije i kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Uz svjetske čelnike koji su se u ime svojih zemalja obvezali da će prikupiti više milijarda dolara za pomoć ukrajinskim izbjeglicama, kampanji su se pridružili i umjetnici poput Eltona Johna, Alanis Morrissette, Billie Eilish, Annie Lennox i Chrisa Rocka.

“Svijet je u sklopu kampanje na kraju prikupio 9,1 milijardu eura, a usto je Komisija, zajedno s EBRD-om (Europska banka za obnovu i razvoj), dodala još milijardu za sve raseljene osobe u Ukrajini. Fantastično je to, dakle 10,1 milijarda eura”, rekla je von der Leyen.

Dodala je da će se prikupljenoj svoti dodati i druga sredstva.

“Solidarnost zemalja, tvrtki i ljudi diljem svijeta nudi malo svjetla u ovim mračnim trenucima”, rekla je Von der Leyen na obilježavanju završne ceremonije kampanje prikupljanja sredstva za Ukrajinu.

“A kada bombe prestanu padati, pomoći ćemo ukrajinskom narodu da obnovi svoju zemlju. Nastavit ćemo braniti Ukrajinu”, rekla je.

Putem video poruke prisutnima se obratio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

“Ukrajinska hrabrost već je ujedinila cijeli demokratski svijet”, rekao je Zelenskij, pozvavši Zapad da uvede više sankcija ruskim bankama i da prestane kupovati rusku naftu.

Više od 4,3 milijuna Ukrajinaca napustilo je zemlju od početka ruske invazije 24. veljače, podaci su Visokog povjerenstva za izbjeglice (UNHCR).

UN procjenjuje i da je unutar Ukrajine raseljeno 7,1 milijuna stanovnika./Hina/HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 mjesec prije

Tako je, stampat € nemilice i stanovnistvu EU priredit enormnu inflaciju. Krenulo je tiskanjem eurica za fondove za oporavak od covida, sad se isti tiskaju k’o “pomoc” Ukrajini. Mogu samo zamisliti koji je level pljacke vladajucih struktura Ukrajine I dezurnih euro kleptomana iz eu svih tih “donacija”…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 mjesec prije

u tzv. bih niski eu blef-predstavnici, (glodavci sitnijeg zuba) dolaze kao na eldorado po dodatnu fuš-lovu koju im na sejšele uredno uplaćuje muslimansko bratstvo.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Dostan
Dostan
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 mjesec prije

€ se može štampati, $ se može štampati, bilo koja hartija se može štampati. Ne može se štampati gas, ne može se štampati nafta, ne može zlato, ne može pšenica,..

eagle
eagle
1 mjesec prije

pa što ne idete delati u južnu osetiju a ne zemat eure kod miss lewen u west europe licemeri škutorski

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  eagle
1 mjesec prije

čim rus pobjedi,… zove vas kadirov, trebat će lopataša…

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

10. travnja 2022., 18:21 Turska će osnovati zrakoplovnu tvrtku dizajniranu samo za služenje ruskim turistima. Turska želi minimizirati posljedice sankcija na turističku industriju i zaraditi na tradicionalno visokom turističkom toku iz Rusije. Tehnički, nema prepreka takvoj odluci, stručnjaci su sigurni

  • Francuski list Monde najavio neuspjeh proturuskih sankcija Zapada. Prema riječima publicista, politika ultimatuma, koja se zalaže za mjere odmazde, pokazala je svoju neučinkovitost i opasnost. Rusko priznanje DPR-a i LPR-a pokazuje neuspjeh politike sankcija Zapada prema Moskvi, koju provodi u posljednjih osam godina. Ovo je iznio francuski list Monde diplomatique.

Prema autorima članka, sankcije uvedene nakon odluke Ruske Federacije da prizna suverenitet republika Donbasa također vjerojatno neće biti učinkovite. Publicisti objašnjavaju svoje stajalište činjenicom da takvi koraci nikada prije nisu bili uspješni, čak i kada su ograničenja primijenjena na ne tako moćne zemlje kao što je Rusija.
Autori članka vjeruju da je politika ultimatuma, koja se zalaže za mjere odmazde, još jednom pokazala svoju neučinkovitost i opasnost. “Budući da je patetična zamjena za diplomaciju, spirala jednostranih mjera sada prijeti dovesti do rata u Europi”, izražavaju svoje strahove publicisti.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac