Published On: Uto, ožu 23rd, 2021

KORDIĆ: U mostarskom proračunu sredstva i za socijalne mjere

U Gradskoj vijećnici Mostar u tijeku je treća redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj se, između ostalog, raspravlja i o Nacrtu proračuna za ovu godinu.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je govoreći o proračunu podsjetio kako u njemu postoji poprilična ‘rupa’ zbog epidemije koronavirusa.

– Međutim, osobno sam zadovoljan. Imamo dosta projekata iz prošle godine koji su preneseni i nisu odrađeni, tako da ćemo imati popriličan iznos za projekte koji su građanima jako bitni, a od životno važnosti su – istaknuo je Kordić u pauzi sjednice Gradskog vijeća.

Dodao je kako je zajedno s predsjednikom Gradskoga vijeća u pregovorima s elektroprivredama da se pokrpa ta proračunska rupa koja iznosi oko 5 milijuna maraka.

– Predsjednik i ja komuniciramo s elektroprivredama, da probamo to pokrpati, i na dobrom smo tragu. Optimističan sam jer smo uspjeli čak i u nacrt staviti i neke socijalne mjere koje ćemo iskomunicirati s vijećnicima – kazao je Kordić, dodajući kako bi svima bilo draže da ima više novca u proračunu.

Po njegovim riječima, riječ je oko 89 milijuna maraka od čega je puno prenesenih sredstava.

Po riječima predsjednika Gradskoga vijeća Grada Mostara Salema Marića, na dnevnom redu je, uz ostalo, i Izrada programa rada Gradskoga vijeća, zatim imovinski predmeti koji su od prošloga saziva Gradskoga vijeća u obradi, te davanje suglasnosti na imenovanje glavnog savjetnika Grada Mostara.

Komentirajući napise u medijima kako je većina članova povjerenstva za izbor i imenovanje glasovala protiv imenovanja Radmile Komadine za novu-staru glavnu savjetnicu gradonačelnika koja je na toj funkciji od 2006. godine, Marić je rekao kako je o riječ o nesporazumu.

Povjerenstvo za izbor i imenovanje je radno tijelo Gradskog vijeća. Njegova obveza je samo da pregleda materijale koji idu na sjednicu i oni ne odlučuju. Vijeće odlučuje o izborima, a mora proći prethodno njihovo odobrenje. A nikakva odluka njihova se nije očekivala niti se traži od povjerenstva da glasuju, pojasnio je Marić.

Kordić je istaknuo kako je jasna procedura te kako savjetnik mora biti izabran od četiri vijećnika srpske nacionalnosti.

– Moj prijedlog osobno jest da to bude Radmila Komadina, a klub vijećnika iz srpskoga naroda se slaže s tim prijedlogom – komentirao je Kordić./Fena/HMS/


uskrs ephzhb