Published On: Sri, srp 6th, 2022

Kordić: Ove godine moguć početak izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru

Fototermin “Lichtanlage Amalienbad” mit den Preisträgern der Firma PodPod

“Želim ovim putem Lani još jednom da čestitam njene uspjehe. Vlada FBiH je odvojila osam milijuna maraka za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru. Mi smo još u prošli proračun stavili 125 tisuća maraka za izradu projektne dokumentacije”, istakao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Upravo ovih dana imamo intenzivne sastanke sa projektantima, sa ljudima iz Gradske uprave kako bi proces što brže pokrenuli i da možda već ove godine krenemo sa izgradnjom olimpijskog bazena.”

Kaže da osam milijuna maraka neće biti dovoljno za izgradnju kompletnog bazena.

“Procjena je negdje oko 12 milijuna maraka da bi mogao koštati cijeli projekat.”

O deponiji Uborak navodi da samo tužba Udruženja “Jer nas se tiče” sprječava radove.

“Priča koja se sad pojavljuje oko nove lokacije, oko reciklažnih dvorišta, to u principu nema apsolutno nikakve veze sa Uborkom. Mi smo sredstva našli i mogli smo prije šest mjeseci početi radove da nije bilo te tužbe. Apeliram na Udruženje da dođu u Gradsku upravu, da stanemo na istu stranu i da napravimo rezultat na Uborku jer konačno nakon svih ovih godina imamo rješenje za Uborak. Bukvalno je samo do njih.”

Kordić ističe da je oformljena Komisija koja će dati svoj prijedlog kada je riječ o nazivu ulica u Mostaru.

“Naravno odluka će biti na Gradskom vijeću. Mislim da ćemotaj problem uspješno riješiti.”

“Već neko vrijeme komuniciramo priču oko Partizanskog spomen groblja i u budžetu Grada Mostara se nalaze izvjesna sredstva za taj lokalitet. Uputili smo i zahtjev za pomoć višim nivoima vlasti”,zaključio je gradonačelnik Mostara, piše Federalna.ba.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
CICIBAN
CICIBAN
1 mjesec prije

OVO JE MOJ KORDIĆU ZA SVAKU POHVALU ALI KADA ĆETE ZAVRŠITI ONO RUGLO OD KRUŽNOG TOKA NA SMRČENJACIMA

Džudžn
Džudžn
1 mjesec prije

Olimpijski bazen je prva stvar kad pomislim “što to treba Mostaru”. Zašto prvo ne početi od urbanističkog plana, jer zapadni dio grada sve više liči na favele u podnožju Fortice. Gradsko sufinanciranje termo fasada za starije zgrade bi isto bila dobra ideja koja bi ujedno uljepšala grad i smanjila troškove građana. Nove zelene površine i parkovi za dijecu, jer jedan park na cijeli mostar je pre premalo. Normalan izlaz iz grada kod Zalika, gdje se prije skretanja prekrstim, kao i onaj u Bišće polju. Ili ako je to mnogo bar zakrpite one hendeke po sporednim ulicama i konačno završite Bulevar. Znam da stari koje sam naveo ne stvarju izmišljene poslove za HDZ-SDA kadar i njihove firme, kao što bi ga naprimjer olimpijski bazen stvorio, ali bi eto za promjenu velikoj većini građana bilo od koristi.

Last edited 1 mjesec prije by Džudžn
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Haha koja predizborna laz …cuj moguca 🤦‍♂️joooj boze ublehe i hdz lazljivca

nisam kriv
nisam kriv
1 mjesec prije

Rekli ti da napraviš Lani bazen ?!
Požuri !

Gospoja Herself
Gospoja Herself
1 mjesec prije

Imam prijedlog za ime bazena: Bazen Ante Pavelica!