Published On: Pet, lip 11th, 2021

KORDIĆ NAKON SASTANKA S MILASOM: Mislim da ćemo napraviti lijepu priču za ovaj grad

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić okarakterizirao je današnji sastanak s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom prijateljskim te naglasio kako je dogovoren nastavak suradnje oko projekata od općeg interesa, interesa za Mostar i sve žitelje tog grada.

– Ovo je bio susret dva prijatelja u kojemu smo se dotakli tema koje su nas i zbližile, a to je zajednički rad kroz sve ove godine gdje sam ja kao ravnatelj Doma zdravlja Mostar imao priliku surađivati sa Središnjim uredom Republike Hrvatske i gdje smo napravili poprilično lijep rezultat i jako sam zahvalan na pomoći. Sada u ulozi gradonačelnika vidim da je tu bilo i drugih zajedničkih projekata, među ostalim i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, tako da smo razgovarali da u tom tonu idemo i nastavimo dalje – kazao je gradonačelnik Mostara.

Foto: Fena

Dodao je kako je tema razgovora bila i suradnja Republike Hrvatske i Grada Mostara.

– Mislim da ćemo napraviti lijepu priču za ovaj grad i mislim da će, sada kada sam gradonačelnik, prostora za suradnju biti još i više nego što je to bilo prije, kada je suradnja bila fokusirana na jednu ustanovu na čijem sam čelu bio u to vrijeme, a danas su mogućnosti puno veće i šire. Uvjeren sam da ćemo se gospodin Milas i ja susretati još češće – istaknuo je Kordić.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas naglasio je kako će Ured i dalje u Mostaru nastaviti surađivati i podržavati projekte, kao što to čini i u drugim sredinama u Bosni i Hercegovini.

Foto: Fena

– To možda, na neki način, izgleda nedostatno, ali postoji volja koja se može prelijevati na druge institucije u Republici Hrvatskoj. Mislim da na taj način i u dobroj koordinaciji u Mostaru možemo polučiti rezultate u turizmu, regionalnom razvoju i drugim područjima. Gradonačelnik Kordić apsolutno razumije i zna kojim putem i na koji način treba ići i kako taj koridor, u kojem se moraju susresti interesi svih građana i stanovnika Mostara, treba izgledati. Vjerujem da će gradonačelnik, moja malenkost i svi u RH inzistirati i raditi na tome – kazao je Milas.

Naveo je, također, kako je zadovoljan uloženim novcem Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i rezultatima koji su postignuti kroz razne projekte.

– Važno je kako su zadovoljni ljudi koji tim projektima i suradnjom trebaju dobiti neke vrijednosti i svakodnevnicu koja će im biti olakšana, a ako su zadovoljni onda sam i ja iznimno zadovoljan. Projekti koje Hrvati u BiH apliciraju uvijek su njihova kreacija, jesu li to lokalne jedinice s predstavnicima hrvatskih vlast ili institucije kao što su domovi zdravlja ili studentski domovi i slično, dakle sve to ima svoj smisao. Ako su ti projekti na vrijeme iznjedrili ono što treba, onda svi skupa možemo biti zadovoljni – poručio je Milas.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x