Published On: Ned, pro 16th, 2018

Konjic i Jablanica proglasili stanje prirodne nesreće

Općine Konjic i Jablanica u subotu su proglasile stanje prirodne nesreće, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Prema podacima Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a, proglašenje stanja prirodne nesreće u ovim općinama izazvano je uslijed obilnih snježnih padalina koje su u petak i subotu zahvatile ove općine.

Konjic je stanje prirodne nesreće proglasio u subotu 15. 12. 2018. godine u 19:30 sati, a Jablanica u 22:15 sati, navodi se u priopćenju.

Konjic
Snijeg koji je neprestano padao u protekla 24 sata u većem dijelu općine imao je za posljedicu prekid putnih komunikacija, te prekid u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama. Mehanizacija s kojom raspolažu u općini Konjic raspoređena je po prioritetima. Većina putnih komunikacija je očišćena i prohodna, a čišćenje snijega na ostalim putnim komunikacijama nastavit će se i danas. U subotu u popodnevnim satima većina kvarova na elektro mreži-dalekovodima je sanirana. Pripadnici PVJ Konjic intervenirali su na rezanju i uklanjanju stabala s prometnica na Drecelju, Zlatrgovini, Vrabču, u Trešanici i na Orašju.

Jablanica
Iz službe CZ izvještavaju da je visina snijega u Jablanici oko 50 cm. Mnoge putne komunikacije u ovoj općini su neprohodne, više naselja je ostalo bez napajanja električnom energijom. Tijekom subote u više navrata je dolazilo do zastoja na magistralnoj cesti M-17, a nešto duži zastoj se dogodio na lokalitetu Donje Jablanice. Za danas je planirano čišćenje lokalnih cesta u više pravaca kao što su Podprenjska sela i Prekojezerska sela: Slatina, Čehari, Zlate, Gornje Paprasko, Macići, Čivelj, Gornje Paprasko 2, Krsta ,te više zaseoka u MZ Doljani i zaseoke na platou Risovac, navodi se u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare