KONAKOVIĆ: Sarajlić će biti “kurban”

Predsjednik Naroda i pravde i nekadašnji član SDA Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom afere koja posljednjih dana potresa SDA, a nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio kompromitirajući audio snimak o navodnoj kupovini glasova na unutarstranačkim izbora u Županiji Sarajevo. Posebno se dotaknuo odgovornosti Osmana Mehmedagića – Osmice, koji je jedan od aktera na spornom snimku, a prema Konakovićevim navodima bio je na sastancima 6 općinskih organizacija SDA i sudjelovao je u kreiranju listi SDA za ŽS, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Nazire se strategija rukovodstva SDA i stav o snimku koji ih je do kraja ogolio i potvrdio sve ono o čemu govorimo i zbog čega smo napustili stranku. Portali bliski obitelji Izetbegović pišu o ‘jos jednom smišljenom napadu na Bakira koji se herojski bori protiv Dodika’. Napad je to na državu i posebno na Bošnjake u njoj. Izlizana matrica u koju više ne vjeruju ni najodaniji botovi. Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi suradnici. Na vrh je isplivala ta brutalna istina o zloupotrebi javnih resursa”, naveo je Konaković.

“Zasolio je sve to Bakir izjavom kako se ne smije van stranke iznositi informacija da je netko u stranci korumpiran, kako se to u kući rješava. Isto kao što je meni prije dvije godine govorio. Zasolio je i tom ugostiteljskom frazom, ‘ako je dobro recite svima, a ako nije samo nama’. Kako sad stoje stvari ‘kurban’ će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade. Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije”, naveo je Konaković.

-Hoće li biti tema to sto je na sastancima sa 6 predsjednika općinskih organizacija uredno sjedio Osmica i sudjelovao u kreiranju lista za novo rukovodstvo stranke u ŽS?

Što prvi čovjek OSA-e radi na tim sastancima?

Tko je Šurkovic, novi potpredsjednik kojeg u evidenciji SDA nije bilo?

Što sa svjedočenjima koje smo čuli od Asima u zanosu lobiranja za ruke, iako bi on čovjeku pomogao i da ne glasuje?

Poruku koju mi je Bakir poslao sam objavio nakon sto me on pozvao i rekao da takve poruke nema, da sam manipulator i lažov.

Žao mi je danas sto je nisam objavio mnogo prije”, napisao je Konaković.