Published On: Ned, velj 21st, 2021

KONAKOVIĆ: Dotakli smo dno, ljudsko i političko

Dotakli smo dno. Ljudsko i političko. Izbori u Srebrenici protječu bez najvećeg dijela glasačkog tijela Bošnjaka. Bošnjaci bojkotiraju izbore u mjestu u kojem se dogodio genocid, izjavio danas Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda.

Kako je dodao, ”umjesto da napravimo atmosferu u kojoj će to biti svjetska tema, o kojoj će govoriti i pisati svjetski mediji, biti pune naslovnice, mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom”, napisao je Konaković na Facebooku, te dodao:

”U četvrtak smo dogovorili da ćemo odmah po povratku u Sarajevo na sva zvona alarmirati međunarodnu zajednicu, sve važne faktore, da ćemo se okupiti (iako se skoro nikad ne okupljamo) i da ćemo cijelom svijetu vrisnuti što nama znači Srebrenica i ljudi koji tamo žive! U petak, po povratku u Sarajevo, muk. Teški sarajevski muk. Još jedan”, napisao je Konaković.

Podsjećamo, nezadovoljni odlukom SIP-a što se izbori ne ponavljaju u cijelosti, iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ i kandidati sa “probosanskih listi” su u ponedjeljak donijeli odluku o bojkotu ponovljenih izbora./HMS/