Published On: Uto, stu 14th, 2017

KONAČNO PONAŠANJE U SKLADU S EUROPSKIM VRIJEDNOSTIMA: Mihaljević podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ Livno

Nakon medijskih napisa o nelegalno stečenim stipendijama djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića, Mihaljević je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH.

Za danas zakazana sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni sa još jedne stranačke funkcije.

Ukoliko HDZBIH odbije njegovu ostavku, sam će se prezentirati kao stranka koja ne drži do europskih vrijednosti.

Mihaljević, svjestan greške koju je počinio, koja je razljutila mnoge obične ljude nudi ostavku. Što smo apelirali od prvog dana. U Europi se ostavke daje za daleko manje prijestupe. Recimo korištenje mobitela u privatne svrhe ili dodirivanje kolegice po koljenima.

Ukoliko ostavka prođe, HDZBIH će podići ljestvicu europskih standarda u smislu odnosa prema biračima i odgovornosti izabranih osoba.

Što nije slučaj s drugim strankama u BIH. Imamo političare upletene u ozbiljne kriminalne afere, koje nakon istih ostaju na vlasti.

I stranka ih ne izbacuje. Sjetimo se Damira Hadžića, ili Lagumdžijine afere koja je zataškana kao i afere uređivanja Dnevnika nakon koje nije pozvan bio dati ostavku.

Mihaljevića je  na općinskoj predsjedničkoj poziciji zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ Stipe Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom. Pelivan je bivši predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, zatim bivši predsjednik Skupštine HBŽ, bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljat će se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ za koju novi termin još uvijek nije utvrđen.

No on ne bi smio ostati niti na toj funkciji.

Praksa u Europi je da političar, nakon priznate greške i podnošenja ostavke, biva nakon nekog vremena aboliran. Sjetimo se Mirele Holy, ili nekih drugih političara koji su odstupili nakon priznate greške pred javnošću. Oni nakon toga u pravilu stječu povjerenje građana. Jer se narod solidarizira s onima koji grešku priznaju.

Nadamo se da će iz Mihavljevićevog slučaja mnogi izvući pouku. Vrijeme u kojem živimo, pogotovo u HDZBIH je takvo vrijeme da ne smiju zbog pojedinaca gubiti savez s narodom.

Niti iti jedna karijera bilo kojeg HDZ-ovca može ili smije biti iznad interesa naroda.

Inače Poskok je prvi otkrio slučaj Mihaljević. Žurnal je stvar objavio par dana kasnije. Poskok nema grantove američke ambasade. Žurnal ima.

Al nema veze. Nama je super što smo fašistički, režimski HDZ-ov portal.

Ovih dana poslat ćemo podatke Žurnalu o jednom drugom kadru, koji nije HDZ-ov, a upleten je u slične afere. Točno nas zanima hoće li to objaviti. I hoće li 90-ka tražiti njegovu odgovornost.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x