Published On: Pet, stu 12th, 2021

KONAČNO NEŠTO SUPER: Nadina Mehmedović viceprvakinja Europe u taekwondou za juniore

Europsko prvenstvo u taekwondou za juniore u pretak je počelo u Sarajevu.

U iduća četiri dana najbolji juniori iz 45 zemalja bit će sudionici događaja u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Svoj nastup imale su tri bh. natjecateljice, Petra Ždero, koja je poražena u prvoj borbi, Dua Ahmad koja je ostvarila jednu pobjedu nad predstavnicom Rumunije sa 17:9 nakon čega je doživjela poraz i Nadina Mehmedović koja je nakon tri sjajne pobjede u finalu ostala bez zlatne medalje nakon pada koncentracije.

Srebro za BiH

Mehmedović je slavila nad predstavnicama Cipra s 15:1, Srbije s 7:4, Turske s 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije. Ipak, do kraja borbe poražena je sa 14:10 čime je osvojila srebrnu medalju.

Nakon početnih borbi upriličeno je svečano otvaranje kojem su prisustvovale brojne služe iz Bosne i Hercegovine i Europske taekwondo Federacije.

Prisutnima su se obratili predsjednik organizacionog odbora i član predsjedništva Taekwondo saveza BIH Samir Šarić, Fred Buitenhuis ispred Europske Taekwondo federacije i Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Ovom prilikom predstavljana je i juniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U petak je na rasporedu bilo pet kategorija, od čega dvije muške do 45 i 48 kilograma, i tri ženske, do 55, do 59 i 68 kilograma.

Natjecanje se nastavlja

U kategoriji do 45 kilograma kod muškaraca treća mjesta osvojili su Blunt Owen iz Velike Britanije i Mursalov Punhan iz Azerbejdžana. Drugo mjesto osvojio je Manenkov Maksym iz Ukrajine, dok je zlatnu medalju osvojio Maiorko Lev iz Rusije.

U kategoriji do 48 kilograma dvije brončane medalje osvojili su Barkof Alexandros iz Grčke i Saidi Teimur iz Ukrajine, srebreni je bio Jimenez Marcos iz Španjolskoj, dok je prvo mjesto osvojio Bagov Idar iz Rusije.

U kategoriji žena do 55 kilograma brončanu medalju osvojila je Duvančić Ivana iz Hrvatske, kao i Nguyen Julie iz Francuske. Srebrenu medalju osvojila je Kostenevych Darya iz Ukrajine, dok je Rodriguez Laura iz Španjolske bila zlatna.

U kategoriji do 59 kilograma bronzu su osvojile predstavnica Turske Yigitalp Hatice Pinar i Mcphillie Neve iz Velike Britanije, dok je srebrena bila Marton Luana iz Mađarske.

Najbolja u ovoj kategoriji bila je Chaari Sarah iz Belgije koja je osvojila zlatnu medalju.

U kategoriji do 68 kilograma Husović Esmeralda iz Njemačke bila je brončana, kao i Uzuncavdar Sude Yaren iz Turske. Srebrenu medalju osvojila je pomenuta Nadina Mehmedović iz BiH, dok je zlatna bila Shvedkova Polina iz Rusije.

Europsko prvenstvo se nastavlja i iduća tri dana kada će predstavnici BiH imati priliku za nove medalje.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Krešo
Krešo
8 mjeseci prije

Jest da mi ovo i nije neki sport (samo se pipaju nogama i vrište ko sumanuti), ali ipak – bravo, Nadina!

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Krešo
8 mjeseci prije

J-e-b-a-l-a vam Nadina m-a-t-e-r-e-š-i-n-u o-s-u-n-e-ć-e-n-u.
G-o-v-n-a S-o-r-o-š-e-v-s-k-a.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
8 mjeseci prije

Jesi li ti onaj Haso klice burek ili Dunja ili Bruce Lee hahahaha

Vacca the mljac
Vacca the mljac
8 mjeseci prije

I.v.a.n.a M.a.r.i.ć , zlato, raširi guzu da ti ga braća muslimani stave.