Published On: Sri, sij. 24th, 2018

KONAČNO Nastavlja se izgradnja magistralne ceste Neum- Stolac

Nakon više višegodišnjeg zastoja konačno se nastavlja izgradnja magistralne ceste Neum- Stolac, koja bi trebala povezati jedini bosanskohercegovački grad na moru s unutrašnjošću zemlje, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Naime, za danas je u prostorija javnog poduzeća “Autoceste FBiH” u Sarajevu najavljeno potpisivanje ugovora o izgradnji dionice ceste Stari- Neum- Broćanac

Ova dionica za koju se potpisuje ugovor podijeljena je na dva lota – ugovora i to:LOT 1: Asfaltiranje dionice Stari Neum – Babin Do (5,3 km), izgradnja ceste Babin Do – Oštrovac (1,7 km), izgradnja tunela Oštrovac (190 m) i potputnjaka Oskorušnica (10m); i LOT 2: Izgradnja ceste na dionici Oštrovac – Broćanac (5 km).

Na potpisivanje ugovora pozvan je i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH dok će Federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić, te predstavnici Investitora i izvođača radova nazočiti potpisivanju ugovora.

Ugovori će se financirati iz kreditnih sredstava Svjetske banke (WB) i Europske investicijske banke (EIB) čime i službeno počinje Program modernizacije magistralnih cesta u FBiH. Ukupna vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 11,9 milijuna KM./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer