Published On: Sri, ruj 7th, 2016

KONAČNO JE POSTAO DUHOVIT: "Hrvati imaju više nego što imaju Bošnjaci" reče Bakir…


Predsjednik HDZBiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka s koalicijskim partnerima održanog u utorak u Sarajevu da je na sastanku s predstavnicima OHR-a iznio nekoliko modela po kojim bi mogla biti riješena neravnopravnost Hrvata u BiH.
Prema Čovićevom mišljenju sada se prave neka improvizirana rješenja, a nakon lokalnih izbora mora početi rad na preuređenju odnosa u BiH i traženju racionalnijih i jeftinijih rješenja, jer je europski put i članstvo u NATO-u nemoguće uz protektora u BiH koji tumači ustav i slično.
Čović tvrdi kako je potrebno imati jake bh. institucije jer samo to predstavlja pravi iskorak, te da će OHR ovdje biti dok ne budu izgrađene takve institucije, a uvjeren je da je pravo vrijeme da to bude napravljeno u sljedeća tri do četiri mjeseca.
Predsjednik SDA i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da ne vidi diskriminaciju Hrvata o kojoj Čović govori, već naprotiv vidi pozitivnu diskriminaciju jer Hrvati imaju i nešto više nego što imaju Bošnjaci.
Primjeri za to po njemu su što Hrvati, između ostalog, suvereno vladaju na oko 20 posto teritorije FBiH, dijele vlast u dvije županije, drže financije već drugo desetljeće, kao i ministarstvo pravde.
Izetbegović je dodao da se danas uvjerio da je imao pogrešnu predstavu po pitanju bolnice u Mostaru, tako da treba razgovarati i čuti argumente druge strane.


O suverenoj vladavini Hrvata na 20 posto teritorije o kojoj govori Bakir: Hrvati imaju Komšića, Nerkeza, optužnice, i pravo da uporno traže TV na vlastitom jeziku

8 godina na 51% teritorije predsjednik iz reda hrvatskog naroda izabran je bošnjačkim glasovima, skupa s diplomacijom koju je imenovao, što će reći da punih 8 godina Bošnjaci drže 2/3 Predsjedništva i diplomacije. Resurse na toj teritoriji kontrolirala je i nadzirala je i Federalna vlada koja je s Alijansom i Platformom trajala 6 godina, (nadzorni odbori HT Eroneta, EPHZHB, ALuminija, Hrvatske pošte,) ista je donijela zakone o državnoj službi, kojima su  se potom, i na toj teritoriji zaposlili i protektirali prosarajevski kadrovi?Koliko su  Hrvati suvereni u FBIH najbolje govori primjer kako u 20 godina nemaju pravo , čak niti kritike na režimske javne medije, kojih bi se svaka demokratska država postidjela. Prema izvornom Daytonu, Hrvati u FBIH imaju pravo na paritet, a preglasavanje je onemogućeno. Takav odnos narušio je protuustavnim djelovanjem ured OHR-a koji nije bio ovlašten dirati u core Daytona. Čak i bez izmjene zakona o izboru člana Predsjedništva, Bošnjacima fenomen Komšić ne bi padao na pamet, da su odnosi u FBIH ostali onakvi kakvi su i potpisani jer je politička reprezentativnost Hrvata u FBIH bila osigurana do te mjere, da naprosto ne bi bilo pametno, ekspretimentirati s Komšićem, zbog političke krize koja bi potom uslijedila. Kad se ovo sve sabere, o kojoj to pozitivnoj diskriminaciji govori Izetbegović?

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x