Published On: Sub, velj 8th, 2014

Konačno glas razuma na Al Jezeera TV: Lasić o centralističkoj propagandi

Kada  je prof. Lasića  Hrga pitala tko je palija, Lasić  je odgovorio da pitaju Zlatka Lagumdžiju  i centraliste jer se ovo dogodilo neposredno nakon rezolucije EU a o kojoj sarajevski mediji nisu rekli ni slova, te da je u Mostaru bio pokušaj da se Hrvate uvuče u međunacionalni sukob tom prigodom . Dodao je i da su neredi prvenstveno izbijali na bošnjačkom dijelu Federacije, što također upućuje odakle su kreirani. Ovo je prvi put u tri dana propagande ove TV kuće da je pušten i drugačiji glas o događanjima u BIH.

Inače o prosvjedima u Tuzli obavještajne strukutre govore punih pet dana prije samih prosvjeda. Na FB su organizirane grupe za ukidanje kantona puno prije iti jednog prosvjeda u BIH. Transparentni koji su napravljeni u Mostaru u svrhu prosvjeda na sebi imaju kvalitetno otiskane linkove na te FB stranice.

Masovna podrška sms, internet tehnologije te propaganda stranih NVO organizacija jasno govori da je tuzlanska priča puno širi projekt u BIH.

Naime prvi put EU parlament osudio je centralističke vlasti u Sarajevu i donio rezoluciju u kojoj se govori o potrebi donošenja novog federalnog ustava.

Plan prosvjeda u FBIH bio je sljedeći:

Izazvati masovnom histerijom pad svih kantonalnih vlada u Federaciji. Poslati propagandu poruku da građanima BIH nisu bitne etničke podjele nego isključivo socijalna pitanja i da je sramota EU da dok narod BIH gine za socijalna pitanja da za to vrijeme EU parlament govori o etničkim pitanjima. Zbog toga je jako bitno da Lasić u HNŽ-u ne podnese ostavku jer bi se time stvorio privid da su u cijeloj priči oko “socijalne” revolucije sudjelovali i Hrvati.

Iako su socijalna pitanja neodvojiv dio političke stvarnosti činjenica je da zakon spojenih posuda u BIH nije uspio. No bez obzira na to mediji u Hrvatskoj i Austriji npr. prenose vijesti sarajevskih agencija kako se narod u BIH ujedinio na cijelom području BIH i kako ruši vlasti.

Stvara se slika kao da je svo dosadašnje etničko trvenje bilo nepotrebno.

Plan nakon rušenja kantona bio je da Federalna vlast proglasi nadležnost nad općinama u Federaciji. Tome svjedoče i grafiti u Tuzli “Jedan narod, jedan jezik, jedan predsjednik” koji uopće ne korespondiraju sa socijalnom pričom s kojom su prvi put krenuli.

Socijalna borba tajnih revolucionara možda ne bi bila ni upitna da se iza nje ne krije opet jedan nacionalizam i kapitalizam većinske nacije.

Bez obzira na sve u tri dana spaljeno je područje virtualnog bošnjačkog entiteta i jasno je ocrtana karta dokud dopire građanski nacionalizam u BIH.