Published On: Pet, lis 11th, 2019

KOMŠIĆEVI SAVJETNICI SU U KRIVU: Bosnu i Hercegovinu ne cijepa Kolinda nego upravo on. Željo Izetbegović-Komšić

U uredu Željka Komšića postoji lik kojeg narod u šali zove Vehabija Nihad. To je onaj lik što je Kolindi psovao , nazivao ju glupačom i prijetio kako na dalmatinsku obalu treba poslati vehabije i uništiti hrvatski peškir turizam. Sintagma peškir turizam je originalno Suljagićeva. Kao i većina ideja koje ovaj lik napiše.

Navodno je, otkad je na hrvatskoj plaći u hrvatskom uredu člana Predsjedništva, dakle na našem proračunu, nas koji za Komšića nismo glasali, Nihad popravio zube. Tako da Bosnom kruži šala, kako ipak danas u uredu Željka Komšića postoji nešto hrvatsko. Hrvatski porculan, u ustima Komšićevog glasnogovornika, savjetnika, il što li mu je već.

Savjetnici Komšićevi napali su danas Kolindu kako izaziva separatizam izjavom od “Visa do Kupresa”.

KOMŠIĆEV SAVJETNIK O HRVATSKOJ PREDSJEDNICI: “Ova foka opet sere jebo joj Islam mater, treba im pustiti priču o vehabijama po Jadranu…”

Šteta, mogli su kazati i da Vis nije u Bosni, al sa se zahvaljuju za pripajanje dijelova RH obale Bosnama. No kazali su što su kazali.

Komšić je očito, napadima na Kolindu, svjestan da je najomrznutiji Hrvat svih vremena, odlučio podići Kolindine šanse za pobjedu, plašeći se Milanovićevog dolaska na čelo RH.

Nemali je broj Hrvata iz BIH kojima su , na žalost važniji izbori u RH nego u BIH, koji žive u RH , i koji će izići na izbore, umjesto da ih iz protesta, zbog blijedih politika svih RH predsjednika do danas, politika prema Hrvatima u BIH, bojkotiraju.

Kako Komšić dijeli “Bosnu”?

Savjetnici Željka Komšića jako dobro znaju što je to definicija države. Država je institucionalno uspostavljeni mehanizam sile, voljom većine, u našem slučaju ustavne većine, koji je od naroda i građana dobio ovlast legalne primjene sile prema svojim građanima pojedincima, koji krše zakone.

Na kojem teritoriju BiH Komšić ima ovlast legalne primjene sile? I ne samo Komšić nego cijela država BIH?

Ne ruši dakle Kolinda niti Hrvatska suverenitet BIH nego Komšić.

Svaki put kad Bošnjaci dotičnog  nametnu BIH  država gubi puni suverenitet nad svojim teritorijem.

Nad ne samo 27%BIH. Nego nad 75% BIH.

Svaki put kad Bošnjaci nametnu Komšića dva bošnjačka člana Predsjedništva, bez jakog policijskog osiguranja ne smiju hodati nad 75% BIH.  Svaki put kad je u Predsjedništvu ustavan i legalan član Predsjedništva država BIH povrati svoj suverenitet. Ustavno ojača i stabilizira se.

Ako porculanski zubi Komšićevih savjetnika tvrde  da je ova teza laž, neka Komšić pokuša bilo što provesti nad teritorijem na kojem žive Hrvati u BIH.

Ako tvrde da jačaju državu neka on i Džaferović, il bilo tko od njih prošeta teritorijem koji nije “prostor džihada”. Tako su naime prostor Armije BIH nazivali Alijini generali i njihovi i Komšićevi vojni suborci koji su se proslavili čak i na svjetskoj razini. (Guglati “WTC 9-11-2001. KSM -Bosnian soldiers”)

Od trena kad Komšić preotme vlast, jedna mala Bosna plače. Jer je slabija i jer zna da umire.

Svaki put kad Komšić preuzme vlast jedan dio BIH automatski je separatiziran do određene mjere.

Država BIH tad vise nema mogućnost legalne prisile na cijelom teritoriju BIH. Što država jeste po definiciji.

Ako tvrde da ju imaju nek ju pošalju. Znaju da ne smiju. Znaju da tamo gdje je hrvatski narod ponižen država BIH nema više ugled niti respekt. I da Komšićeve poruke tu mogu stizati samo putem UHF kanala.

Kakav je uostalom to predsjednik “svih BH građana” kojeg iz petnih žila prezire ogroman teritorij BIH i većina BH građana?

Pa rezervni bošnjački predsjednik. Čovjek koji troši pare naših očeva i majki, i nas samih, kako bi po svijetu propagirao Bakirove Deklaracije. Irci to zovu smeće ili gnjida. Mi to zovemo samo Željko Komšić.

 

Poskok.info

SVE LAŽI KOMŠIĆA U NU2%: Staljin, vehabije i borolete…