Published On: Uto, velj 9th, 2021

KOMŠIĆEV URED ZA RASPOREĐIVANJE VEHABIJA GA IPAK NIJE POSLAO NA JADRAN? Najtraženiji terorist Nusret Imamović nalazi se u Idlibu?!

 

Ured za terorizam nad Hrvatima u  BIH, ured Željka Komšića, javno je pozivao da se ljude poput uvaženog g. Imamovića ima poslati na Jadran. Na obalu. Ta ideja izložena je putem twitera i Faeebooka u sklopu paketa programa teroriziranja Hrvata u BIH i RH. Ovo nije jedini put da Komšić jasno pokazuje kako ima  čvrste veze s vehabijama u BIH. Od Američke Diplomacije u BIH on krije i svoje privatne veze i dugogodišnje prijateljstvo s Muamerom Topalovićem, višestrukim ubojicom iz Konjica koji je ubio na Badnjak jednu kršćansku obitelj, kao dio svog “meditativnog obreda”. Tvrdi da ga je vodila “viša sila”.

Više o vezama Komšić-Topalović OVDJE.

Paket terorističkih ciljeva koje je Komšićev ured javno objavio je sadržavao:

  • Silovanje KGK od strane članova D. Fronte.
  • Nabijanje Dragana Čovića na kolac. Pretpostavljamo obredno. Tehnikama Sakiba Mahmuljina i uz pljesak Bisere Turk-Ović.
  • Slanje Vehabija na Jadran
  • Rušenje Pelješkog Mostar
  • Pucanje po Mostaru mitraljezom.

KOMŠIĆEV SAVJETNIK O HRVATSKOJ PREDSJEDNICI: “Ova foka opet sere jebo joj Islam mater, treba im pustiti priču o vehabijama po Jadranu…”

Radikalni vehabijski vođa iz Gornje Maoče Nusret Imamović, kojeg je američki State department još 2014. godine stavio na posebnu globalnu listu deset najtraženijih terorista na svijetu, i dalje se krije u Siriji, u koju je otputovao iz BiH još 2013., saznaje Dnevni avaz.

Iako su vojni dužnosnici Libije tvrdili da je Imamović, nakon kraha Islamske države u Siriji, s obitelji prebjegao u Tripoli, gdje se pridružio snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA), novi svjedoci Tužiteljstva BiH sada tvrde drugačije.

Radi se o sirijskim ratnicima koji su krajem 2020. izručeni Bosni i Hercegovini, a u Siriji su se nalazili od 2013. godine. Ove osobe imale su izravan kontakt s Imamovićem.

Prema informacijama iz krugova bliskih Tužiteljstvu, svjedoci tvrde da se Imamović i dalje krije u sirijskoj pokrajini Idlib, jednom od posljednjih uporišta El-Nusra Fronta. Takve tvrdnje iznijeli su i u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Imamović, koji je u Siriju 2013. iz Gornje Maoče odveo cijelu obitelj, oženio se još jednom bh. državljankom prije četiri godine, saznaje Avaz. Radi se o bh. državljanki kojoj je suprug nastradao u borbama.

Sada se pokušava otkriti točna lokacija Imamovića. Pojedine informacije govore da se on krije i od Arapa, s obzirom na to da su za njim SAD raspisale veliku novčanu nagradu. Ako bi ga otkrile, sirijske snage bi ga predale Amerikancima.

Sumnja se da se krije na sjeveru pokrajine Idlib. Ranije se krio u gradu Azazu, koji su ruske snage krajem 2018. godine uništile u raketnim napadima.

On je u BiH smatran vehabijskog vođu, a u Siriji se pridružio terorističkoj organizaciji El-Nusra Front. Smatra se prvim vehabijskim liderom koji je počeo proces vrbovanja bh. mladića za rat u Siriji.

Nusret Imamović je rođen 26. rujna 1971. godine u mjestu Lipovica kod Kalesije. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Tijekom rata bio je pripadnik jedinice „El-Mudžahid“. Nakon rata otišao je u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje je diplomirao na Fakultetu za šerijatsko pravo, te se vratio u BiH. Živio je neko vrijeme u Zavidovićima, te se 2006. godine preselio u Gornju Maoču, koju je pretvorio u vehabijsko uporište./HMS/