Published On: Uto, srp 31st, 2018

KOMŠIĆ: U Bleiburgu su moji počinili zločin

Predsjednik DF-a Željko Komšić je gostujući na N1 komentirao odlazak Suzane Galić Franjke, zastupnice Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i nositeljice liste ove političke stranke u Hercegbosanskoj županiji za ovogodišnje Opće izbore u Bleiburg.

Komšić je rekao da joj ne zamjera na tome, već da joj samo zamjera što je to učinila o državnom trošku. Događanja u Bleiburgu s kraja Drugog svjetskog rata je okarakterizirao kao “zločinom nad onima koji su se predali”.

– Bila je 2015. godine, i ono što joj ja zamjeram, i to sam joj rekao, jeste što je išla o državnom trošku. A ako me pitate koji je moj stav o Bleiburgu ja ću vam ga slobodno iznijeti, možda će vas začuditi, rekao je Komšić.

Na potpitanje voditelja da ga iznese, Komšić je odgovorio:

– Dakle, u Bleiburgu je u onom trenutku, bez obzira što su to “moji” oni koji su pucali, počinili zločin nad ljudima koji su se predali. I to je zločin. Bez obzira o kome je riječ, o kojoj vojsci je riječ. Dakle, s tog aspekta, gospođa može uraditi i misliti štoa god hoće – to je njeno pravo. Ja ne bih otišao, ali to je njen izbor. Ako me pitate što se dogodilo u Bleiajburgu, po mom mišjenju i onome što ja znam, dogodio se zločin, rekao je Komšić i ponovio da mu je sporno što je Galić Franjka u Bleiburg išla državnim parama.

No Komšićev poodupiratelj ne misli kao Komšić. Mjesecima polemizira na temu Bleiburga izrugujući se žrtvama. On. The Žrtva.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare