Published On: Čet, ožu 4th, 2021

Komšić se, u razgovoru s vjerojatnim novim visokim predstavnikom, zalagao za nametanje protuustavnih rješenja

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je s njemačkim političarem Christianom Schmidtom.

Iz Ureda uzurpatora hrvatske pozicije u instituciji koja ja kolektivni “šef države” priopćeno je da je tijekom dužeg telefonskog razgovara Komšić istakao da je za uspješno funkcioniranje Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini od presudne važnosti nužnost podrške Washingtona, Londona i Bruxellesa.

Trbuhozborac velikobošnjačke političke agende naveo je da bi ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji trebala biti agenda OHR-a u Bosni i Hercegovini.

-Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH, Komšić je izrazio je stav o potpunoj prihvatljivosti onakvih građanskih izbornih principa za Bosnu i Hercegovinu kakvi vrijede u njemačkom i hrvatskom izbornom zakonodavstvu, priopćeno je iz Ureda drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Osoba koja je personifikacija političkog ugnjetavanja i obespravljivanja hrvatskog naroda poslužio se, barem prema onome što stoji u šturom priopćenju njegova Ureda, jednom ozbiljnom manipulacijom uspoređujući ono što se ne može dovoditi pod zajednički nazivnik, piše HMS.

Ovaj “kafanski kabadahija”, kako ga u kuloarima zovu, koji je okretao mitraljez prema Mostaru, potpuno je zanemario ustavnu strukturu Bosne i Hercegovine kao države tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Komšić također djeluje protuustavno jer svojim političkim djelovanjem radi na dokidanju načela konstitutivnosti naroda, što je razvidno iz presuda Ustavnog suda BiH u kojima je jasno i nedvosmisleno naznačeno da je konstitutivnost naroda natkrovljujuće načelo Ustava BiH.

Zanimljivo, ovaj velikobošnjački političar načela građanskog izbornog modela na principima jedan čovjek – jedan glas zagovara na federalnoj i držanoj razini vlasti dok odstupanja od ovog modela čiji je istaknuti zagovaratelj naglo odustaje u onim područjima gdje su Bošnjaci manjina (npr. Mostar)./R. I./HMS/