Published On: Uto, srp 13th, 2021

Komšić se od Milanovićeve kritike branio Srebrenicom. U Vitez i ne pomišlja doći…

Član SDA pokreta za razbijanje BIH Željko Komšić komentirao  je izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koju je uputio iz Viteza, i to s mjesta pogibije osmero hrvatske djece od strane granate ABIH. A što mediji u Sarajevu sustavno izbjegavaju spomenuti kada spominju Milanovića u Vitezu.

Nemam komentar na Milanovića, danas je 11. juli“, kratko je komentarisao Komšić.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je  da u službenu posjetu Sarajevu neće doći dok se “neke stvari ne razriješe”, a na upit reporterke N1 Snežane Mitrović da pojasni tu izjavu utvrdio je da “član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda”.

Hrvatski narod je konstitutivan narod i to je to. Dakle, moraju ga birati građani hrvatske nacionalnosti. U Hrvatskoj, doduše pripadnike manjina, ali jasno definiranih etničkih skupina, mogu birati samo pripadnici tih skupina. Dakle, ne mogu ja kao Hrvat u Hrvatskoj birati predstavnika srpskog ili bošnjačkog naroda u Hrvatskom saboru”, kazao je Milanović novinarima u Vitezu, pred početak radnog sastanka s predstavnicima lokalne zajednice, te političarima i gospodarstvenicima.

Na pitanje  zašto  nije bio u Srebrenici, na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima, Milanović je podsjetio da je bio u Potočarima u vrijeme kada je obnašao dužnost premijera Republike Hrvatske.

Bio sam tamo i vjerojatno ću otići opet. Isti sam čovjek, predstavljam istu državu. Nadam se da to nitko nije protumačio kao moje podcjenjivanje žrtava, jer to je sve suprotno onome što sam u životu radio i govorio… No, ovo zlorabljenje je ljudski loše. Pokušava mi se imputirati nešto što nema veze sa mnom”, kazao je Milanović, koji je u Vitezu došao s cvijetom Srebrenice na reveru.

Važno je istaknuti da se prvi put događa da je jedan predsjednik neke zemlje u Bosni i Hercegovini u posjeti 11.7. kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, a da nije posjetio taj grad . naglašavaju novinari N1, koji su smatrali da je isto tako važno zanemariti na kojem točno mjestu je stajao Milanović u Vitezu.

Što će reći da je N1, prihvatila nacističke fraze Reufljagića, koji tvrdi da krv jednog BH djeteta vrijedi manje od krvi drugog, te da to ovisi od onog tko ih je ubio. Te da su zločini ABIH bili eksces  a ne dio planske politike.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x