Published On: Sri, lis 2nd, 2019

PREDRAGA PLAĆAMO VALJDA ZA OVAKVE IZJAVE: “Zar, tko će to više, cipele se potrošile, nisam upoznat, suzdržao bih se, treba razmišljati”

Odlazak stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH vjerojatno će biti uvjet SNSD-a za formiranje Vijeća ministara BiH, najavio je predsjednik ove stranke i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi uvjetovati formiranje vlasti, rekao je Dodik za ATV, podsjetivši da SDA ovaj proces uvjetuje nastavkom puta prema NATO-u, što je, kako je ocijenio, neprihvatljivo za Srbe.

Je li spomenuti SNSD-ov uvjet za formiranje vlasti prihvatljiv trećem partneru – HDZ-u BiH, pitao je Safetov portal odlučne hrvatske zastupnike. Evo što je odgovorila hrvatska odlučnost:

 

Zar formiranje vlasti nije potrošna tema? Tko će to više komentirati?, pitao je Predrag Kožul, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, na početku razgovora za Vijesti.ba.

Na tvrdnju istog portala da tema nije potrošena jer BiH skoro godinu dana nakon izbora nema vlast na svim razinama, Kožul odgovara:

To je tema godinu dana. Za godinu dana potroše se cipele, a kamoli tema.

Kožul tvrdi da nije upoznat s novom Dodikovom izjavom o uvjetima formiranja vlasti, te stoga kaže da bi se suzdržao od komentara.

No, podsjetili su ga to nije nova ideja, budući da su Dodik i brojni drugi službenici SNSD-a u prethodnom razdoblju mnogo puta govorili o potrebi odlaska stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH.

Tu smo bili prilično usuglašeni, to je i stav HDZ-a BiH.

Osim toga, iz propisa koji je definirao postojanje stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH jasno se vidi da je to temporalnog karaktera, odnosno da nije trajno rješenje.

Ne vidim poveznicu odlaska stranih sudaca s trenutnom situacijom kada je u pitanju formiranje vlasti, ali to je stav koji je na tragu razmišljanja HDZ-a BiH.

To je nešto o čemu treba razmišljati u BiH, jer bismo morali preuzeti kontrolu nad našom državom, poručio je Kožul u razgovoru za Vijesti.ba.

 

Kao što vidimo odlučni Hrvatski odgovor ušao je u petu godinu metroseksualnog kmečanja u politici. LGTB udruge u BIH osjećaju se ugroženo. U politici HDZBIH dobili su ozbiljnu konkurenciju.

Komšić nad nama vrši otvoreno političko nasilje. Naši nad nama vrše nasilje poulotvorenog tipa. I jedno i drugo je nasilje.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare