Published On: Pon, pro 30th, 2019

KOMŠIĆ OSTAJE SAM: Mostarska organizacija DF-a ogradila se od ustaštva

Mostarska gradska organizacija Demokratske fronte Željka Komšića na svojim je Facebook stranicama portal Dnevnik.ba nazvala “ustaškim portalom” a novinara portala Digitalna demokracija Nevena Šimića “KOS-ovcem” samo zbog tog što je novinar Šimić napisao kolumnu koja se kritički odnosi prema fenomenu Komšić, a Dnevnik.ba taj tekst prenio.

Iako ova vrsta šovinizma od strane partija sa sjedištem u Sarajevu nije ništa novo, lijepo je primjetiti da se DF ograđuje od Ustaštva. Budući da je upravo čelnik te partije u uredu koji je kao pravi ustaša oteo Hrvatima, dražao portret Ustaše Blaža Kraljevića. Znači li to da će jedini Komšić ostati u DF-u kao netko tko javno nije osudio Ustaštvo i ustaške pokrete 90-ih u BIH, poput Kraljevićevog i Alijinog HOS-a-. Frakcije koja je otvoreno slavila ustaški režim.

U priopćenju do jučer proustaškog DF-a stoji:

“Suradnja Naše stranke i ustaškog portala Dnevnik.ba protiv predsjednika Komšića! Poštovani građani BiH. Ponovo se kao tijekom predizborne kampanje vidi javna koalicija između hercegovačkih ustaša i sarajevskih FGR-ovaca. Pred vama je naslov koji potpisuje jedna od perjanica Naše stranke (Kontraobavještajna služba – KOS) Nevena Šimića, kojeg uredno prenosi ustaški portal Dnevnik.ba”, stoji u objavi mostarskog DF-a uz screenshot naslova članka Nevena Šimića koji je Dnevnik.ba prenio.

I dok se medijska zajednica u Bosni i Hercegovini snažno bori protiv širenja govora mržnje, huškanja i poziva na linč, u Bosni i Hercegovini postoji cijela jedna stranka – DF – koja svakodnevno širi govor mržnje protiv svojih neistomišljenika i koja egzistira samo na valu mržnje prema Hrvatima i u manjoj mjeri prema Srbima. Objave poput gore navedene izravna su prijetnja kako medijima tako i novinarima.

 

Portal Dnevnik.ba navodi da se bori protiv svih radikalnih ideologija i zalaže se za slobodnu i demokratsku BiH u kojoj će svi narodi i građani imati jednaka prava./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare