Published On: Pet, ruj 3rd, 2021

Komšić opet obmanjuje javnost: Danas je odlučio krivotvoriti presudu Europskog suda za ljudska prava

Prilično je jasno zašto Komšić pokreće rat protiv konstitutivnosti. Svjesan je da po odbačenom Izbornom zakonu više nikada neće moći biti izabran.

No brine nas drugi dio? Kako mu nije neugodno krivotvoriti presudu Europskog suda u kojoj jasno stoji da je sve presude Europskog suda koje se tiči i Sejdić Fincija a i ostalih presuda, moguće implementirati u postojeći ustavni okvir?

Komšić ne samo da napada Ustav zemlje koju predstavlja, što je kazneno djelo, protuustavno djelovanje barem ne bi smio činiti Predsjednik neke države , nego javno krivotvori presudu Europskih sudva.

Doista, ima li Tužitelja u Tužiteljstvu BIH koji ovom čovjeksu smije stati na put?

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ponovno se dotakao pitanja pojma konstitutivnosti u BiH te on kaže kako odbacivanje ovog pojma zahtijevaju i presude Europskog suda za ljudska prava.

Komšić je prethodnih dana (iako nepozvan) sudjelovao na Bledskom strateškom forumu gdje se više puta osvrnuo na pitanje konstitutivnosti naroda što je izazvalo i reakcije članova HDZ-a i SNSD-a.

“Osim neutemeljenih optužbi i pokušaja uvreda, nismo mogli čuti nijedan kontra argument koji bi se ticao nedopustivosti odbacivanja koncepta konstitutivnosti naroda”, rekao je Komšić.

Uzurpator Komšić kaže još kako odbacivanje konstitutivnosti nalažu i presude Europskog suda za ljudska prava u Straßburgu.

“Međutim, gospoda iz SNSD-a i HDZ-a znaju da nismo mi izmislili potrebu odustajanja od koncepta konstitutivnosti, nego to piše u presudama Europskog suda za ljudska prava. Prema tome, oni su u sukobu sa sudom u Straßburgu, a ne sa mnom ili s onima koji dijele moje mišljenje”, naglašava.

Na kraju, ističe kako su se i HDZ i SNSD obavezali na odbacivanje konstitutivnosti prihvaćanjem Mišljena Europske komisije.

“Uostalom, i ne manje bitno, i SNSD i HDZ su se obavezali na odbacivanje konstitutivnosti, prihvaćanjem 14 prioriteta iz Mišljenja EK, gdje jasno stoji da se moraju implementirati presude u kojima se nalaže odbacivanje konstitutivnosti. Zato i tvrdim da je to međunarodna obaveza. Dakle, gospodo iz SNSD-a i HDZ-a, sami ste to potpisali. Čemu sad kukanje”, zaključio je bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić, prenosi Klix.

 

guest
nije obvezno
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x