Published On: Uto, ruj 28th, 2021

KOMŠIĆ NAKON PROTUZAKONITOG PUTA U UN: Dodikova izjava je krivično djelo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da je izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika krivično djelo, u kojoj je najavio da će biti povučene suglasnosti Republike Srpske dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta (VSTS).

“Ne može se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa povući jer sve te institucije formirane su nakon što je većina u Parlamentu BiH njihovo formiranje izglasala, uključujući i SNSD”, istaknuo je Komšić.

 

“Dakle, bez Parlamenta BiH te odluke nema. Osim toga, to je krivično djelo pobune”, naglasio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, prenosi N1.

Podsjetimo, Dodik je u ponedjeljak kazao kako proteklih dana popisuju sve ono što su uradili visoki predstavnici ili kroz sporazume i davanja suglasnosti.

“Mi ćemo povući naše suglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS-u”, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je istaknuo da postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz “rušenje” zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira vojska Republike Srpske

 

0 0 glasovi
Article Rating
7 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jure
Jure
29 dana prije

Šta da je i pobuna (a nije). Hrvate ste skroz minimizirali, sad bi htjeli I Srbe. Morate se I vi negdje slomiti. Slomiti ćete se na Srbima.

Jure
Jure
29 dana prije

Otrjeznio se izgleda… Mamurluk težak.

Tvrle
Tvrle
29 dana prije

Još juče je glumio silu, prijetio Hrvatskoj i Srbiji, rušio mostove na morima i rijekama i sad će opet vikati “Heljp visoki”. Za toliko godina ovaj mentalno zaostali tip niej mogao završiti prvi stepen kursa engleskog, a 20 godina živi u jaslama “hrvackog precednika” i sastaje se sa ovim bjelosvetskim ….. Nije ni Šmitu, ni Incku engleski maternji jezik, još su švabe jako ponosni na svoj jezik.

Jure
Jure
29 dana prije
Odgovori   Tvrle

Ma čovjek je propast. Marioneta u Bakirovi rukama.

Promatrač
Promatrač
29 dana prije

Ovaj propuhao totalno!!!

Risovčanin
Risovčanin
29 dana prije

Komšić Pekinezer

Mijat
Mijat
29 dana prije

Dobro mu rece neko vazan si ko bijela bojica atu turski