Published On: Ned, svi 9th, 2021

KOMŠIĆ JE I DANAS VRIJEĐAO: “Podvriskivanje četnika Kusturice s glorifikatorom genocida…”

Jedini alkoholičar u svijetu Islama, g. Željko Kompić, komentirao je na Facebooku druženje redatelja Emira Kusturice i književnika Muharema Bazdulja, kolumnista sarajevskog Oslobođenja, s austrijskim književnikom i nobelovcem Peterom Handkeom.

Pri tome je Emira Kusturicu nazvao “četnikom”.

– Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja s glorifikatorom genocida Peterom Handkeom, najbolji je dokaz kako u konačnici završava dijalog s ljudima koji ne uvažavaju nikakve činjenice – napisao je Komšić na Facebooku.

Emir Kusturica inače, jedan je od najvećih svjetskih živućih redatelja, kontroverzan je lik, umjetnik je, al ono što je sigurno je da nije četnik. Muharem Bazdulj je novinar , književnik nastanjen uBeogradu. I on je otrpio uvrede od Komšića.

Nejasno je tko Komšiću u sitne sate, kad ovaj obično pije, jeste ovlašten voditi profil na FB, no očito je da Sarajevo jeste odgojilo  male nazi frankesteine. Oni bi osim nametanja političke volje drugima, isto tako drugima određivali s kim će se sastajati, kako i kada i na koji način će se drugi smijati. To će dakle odrediti “građansko” Sarajevo. Svakome od nas.

Dobro došli u Monty Dayton.

Podsjetimo, Handkeu je predsjednica RS-a, Željka Cvijanović, uručila Orden RS-a.

Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x