Published On: Sub, lis 3rd, 2015

ČOVJEK KOJI JE POGAZIO ZAVNOBIH NAJAVLJUJE: Na nama je da obranimo ZAVNOBiH


Stranka koja je izigrala ZAVNOBIH i ojačala zidove torova ponovno piše pamflete. U Demokrastkoj fronti radi nekakav čudan ideolog. Taj  građane BIH smatra stokom. U boljoj varijanti rajom. Pa se federalizam, možda zadnja šansa za prosperitetnu BIH naziva zatvaranjem u torove.  U torovima tako žive Flamanci, Valonci, Velšani, Englezi, Škoti, Bavarci, Švicarci. Stoka!
Začudo preteče ove stranke nisu bili protiv torova kada je na sceni bilo odvajanje od Jugoslavije. Svi su podupirali građenje novih torova.
Opet tko je ako to nije Željko Komšić, svojim likom i djelom radio na jačanju nacionalnih tenzija i dizanju torova?
Zašto su  njegovi kadrovi,  kada je preoteo fotelju predsjednika, delegirani iz samo jednog tora? Zašto tada nije vrijedila antitorovska ideja ŽeljkaK.? Tko je, ako nije Željko Komšić pogazio ideju ZAVNOBIHA? Prema ZAVNOBIH-u BIH je zemlja i Bošnjaka i Hrvata i Srba.
Instrument Komšić osam godina pretvorio je ZAVNOBIH u nešto drugo. BIH je kad je Komšić bio na vlasti bila zemlja Bošnjaka i Srba. A FBIH samo zemlja Bošnjaka. Onog trećeg tora nema. Možda je to ideja DF-a u konačnici. Da nema i onog drugog tora..
Većina ljudi u BIH prema zakonu ima pravo pričato što god hoće. Al zadnji koji bi trebali držati govore o ZAVNOBIH-u i torovima su oni koji cijeli BH drže u toru Europe. DF-ovci. Recidivi komunizma koji su se odlučili igrati demokracije u zemlji u kojoj nisu u stanju ispoštovati osnovne premise Ustava.

Dijelovi Komšićevog govora:
I pred nama i pred vama je težak izazov. Kolokvijalno to zovu ujedinjenje ljevice što god da to znači, koliko smo svjesni jedne vrste historijske odgovornosti koja leži na nama vrijeme će pokazati. Čini mi se da BiH u ovom poslijeratnom periodu nikada nije bila bliža tome da se podijeli definitivno, pa čak i administrativno u tri etnička tora ili cejline. I na nama i na vama je odgovornost da to zaustavimo, da branimo tekovine ZAVNOBiH-a, sažete u jednu jedinu rečenicu svih onih koji su rođeni ovdj i koji je vole, koji joj pripadaju, borbe za nju, na svakom pedlju teritorije. To je borba koja je pred nama i čini mi se da nikada neće biti teža, to je dogovont koju nosmimo – kazao je Komšić.
Druga vrsta odgovornosti je prema penzionerima, radnicima,borcima. Treći izazov je koliko kao organizacij spremni da uđmo u to i da na toj ideji napravimo nešto korisno za BiH.
Komšić je pozvao sve one koji nisu članovi SDP-a i DF-a a ima ih, da im se pridruže i da zajedno ostvare ciljeve koji su nam potrebni.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare