Published On: Pet, kol 30th, 2019

KOMŠIĆ I MELIKA U OBRANI PODANIKA: Napadaju nam naše fratre, kalifratre…

Željko Komšić u izjavi za nacionalističke bošnjačke medije koji imaju cilj širiti kulturu linča  “oštro je osudio atake na gvardijana Franjevačkog samostana u Fojnici fra Mirka Majdandžića i profesora Franjevačke teologije fra Ivu Markovića posljednjih dana u medijima pod kontrolom HDZ” 

Spin piše: Faruk Vele 

“Hajku na fra Mirka i fra Ivu organizirao je i proveo, podsjetimo, Tvrtko Milović, kontroverzni urednik dokumentarno-savremenog programa BHRT-a, koji je napisao tekst na portalu znakovitog imena Kamenjar, prepun diskvalifikacija na račun uglednih fratara Bosne Srebrene.”

“Spomenuti ataci se, sudeći po komentarima koje su potaknuli, ujedno mogu smatrati i svojevrsnim pozivom na linč.”

“Kada pogledate šta on zamjera bosanskim fratrima vidjećete da je njihov ‘najveći grijeh’ u očima Milovića i inih milovića to što ne mrze! Ne mrze komšije, ne mrze islam, ne mrze Bošnjake, ne mrze pravoslavlje, ne mrze Srbe, ne mrze Judaizam, ne mrze Jevreje, ne mrze nikoga”, kazao je Komšić za Farukov portal.

U očima i shvatanju Tvrtka Milovića to je njihov najveći grijeh, teži od svih smrtnih grijehova – ne mrze!“, izjavio je Komšić

“Atakovanje na fratre Bosne Srebrene osudila je jučer i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović zahtijevajući od menadžmenta BHRT-a da zauzme jasan stav u ovom slučaju i postupcima svojeg zaposlenika.”

Eto tako smo saznali da imamo i potpredsjednicu FBIH živu.

BTW nije Milović pisao to što piše Faruk nego nešto posve drugo. Bavio se političkom izdajom Hrvata i stigmatizacijom istih koju provodi znatan dio franjevačke zajednice dok ostali članovi te zajednice glasno šute.

Shvatili smo fratarski i Komšićev naputak.

Pisati o ahdnamašima znači atakovati, širiti mržnju.

Uopće misliti drugačije znači biti kontrovezan i raditi javni linč.

BIH je odavno režim. Komšić je jedan komunistički šerijat zamijenio drugim. Ovim pravim.

U novi bosanski šerijat utrčale su njegove stare sluge. Fratri.

Službeno prisajedinjenje bosanskih daidža i hercegovačkih  amidža u fratrima očekuje se 13.9. u Fojnici.

Tad će im beg Komšić uz ovlaštenje sultana Erdogana zajamčiti pravo na moć, crkve i egzotično jahanje uz janjičare ako obećaju da će Hrvate držati u pokornosti.Ljudi poput Milovića stoga moraju biti eliminirani. Bit će to prvi test modernog sjedinjenog fratrizanluka.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare