Published On: Thu, Oct 29th, 2015

KOMŠIĆ: Baš je državna vlada fina, slažu se, nemojte ih dirati…

Predsjednik Demokratske fronte i poslanik u državnom parlamentu Željko Komšić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da nije tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno promjenu parlamentarne većine
Odgovarajući na novinarsko pitanje djeluje li postojeća parlamentarna većina na državnom nivou, kazao je da se nije ništa promijenilo u parlamentarnoj veći kad se govori o radu zastupnika, dodajući da ima neslaganja o pojedinim pitanjima.

– Ali kada je riječ o Vijeću ministara BiH i njegovom funkcioniranju to ide, moram reći, dosta dobro. Bar se ne vidi na prvi pogled da tu ima nekih razmimoilaženja kada je riječ o radu Vijeća kao izvršnog organa – naveo je Komšić.

Dodao je da nije nikakva tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno i promjenu parlamentarne većine.

– Znate da gospodin (Dragan) Čović nije krio tu namjeru od samog početka, što je po meni legitimno. Ali onda se postavlja pitanje što je ulazio uopšte u tu priču. Kako stvari vrlo često stoje u BiH, mnogo toga ne izgleda logično na prvi pogled – kazao je Komšić.

Istaknuo je da Vijeće ministara BiH, koliko on zna na osnovu informacija koje dobija od jednog ministra i jednog zamjenika ministra iz DF-a, funkcionira do sada dosta dobro.

– Što se možda ne bi dalo zaključiti po parlamentarnoj većini u samom Zastupničkom domu PSBiH, gdje su vrlo česte rasprave, dueli, prije svega s Klubom zastupnika HDZ-a – naveo je Komšić.

(FENA/dg)