Published On: Pet, tra 20th, 2012

KOMENTAR TV DVOBOJ Helez vs Budimir

Untitled 1Nije to moglo dokazati ni Izborno povjerenstvo. Uzalud su bila njihova tumačenja kako se vlast u FBiH konstituira mimo važećih izbornih pravila. Nisu to mogli dokazati ni argumenti stručnjaka za ustavno pravo, ako je njihovu argumentaciju uopće itko slušao.

 

Nije to uspjelo ni hrvatskim strankama koje su na općim izborima dobile najveće povjerenje hrvatskih glasača. Uzaludna su bila pisanja medija da vlast u FBiH nema legitimitet. Sve je nakon nekoliko mjeseci palo u vodu. Neki su odustali od dokazivanja, a drugi se umorili. Kad istina iziđe tamo gdje je nitko živ u BiH nije očekivao. Za njezin izlazak, trebala je jedna privatna televizija, studio i dobar voditelj koji gledateljstvo nije “dušio” svojim novinarskim moderatorstvom, već je kao stari novinarski lisac pustio da se gosti “verbalno kolju”.

 

On je tek ponekom sugestijom emisiju držao u zoni dobrog ukusa. Za istinu su trebali i sugovornici predsjednik FBiH Živko Budimir kadar HSP-a BiH i Ministara branitelja i invalida rata Zukan Helez kadar SDP-a BiH. U emisiji Face to Face (Face TV) urednika i vlasnika spomenute TV, Zukan Helez je u FacuŽivku Budimiru kazao da je s 2000 glasova došao za predsjednika FBiH što je po njemu nelegitimno. Da je to kazao Dragan Čović ili Božo Ljubić i ne bi bila neka vijest, već je to rekao Zukan Helez ministar iz SDP-a stranke čiji predsjednik i danas kaže da je s konstituiranje vlasti u FBiH sve OK.

 

Isprovociran verbalnom eskapadom druga iz vlasti i uvijek pljuvački nastrojenog Zukana Heleza, (barem kad su u pitanju javni nastupi) nevješti Živko Budimir kadar HSP-a, replicira rečenicom: “Takvi ste vi iz SDP-a kad vam je Živko Budimir trebao onda niste pitali koliko glasova ima!”. Eureka, dvojica platformaških drugova jedan iz HSP-a drugi iz SDP-a u verbalnom okršaju javno su priznali da su na vlast u FBiH došli nezakonito, i da predsjednik tog entiteta nema legitimitet u narodu.

 

Zbog ovakvog zaključka koji slučajno isplivao iz spomenute emisije, u normalnoj državi, povela bi se široka javna polemika. Pogotovu u institucijama vlasti. Stranke okupljene oko platforme morale bi sazvati žuran sastanak o preispitivanju daljnje suradnje, itd. No, oni računajući na malu gledanost tek osnovane TV, namjerno će prespavati incident. Valjda će ova emisija doći do OHR-a i SAD-a koji bi trebali skrušeno priznati da su nelegalno kreirali vlast u FBiH. Barem to trebaju reći u facu svojim šefovima, pulenima iz platforme.( Večernji list/ Z.Jurilj)