Published On: Pon, pro 11th, 2017

Komemoracija za generala Slobodana Praljka u “Lisinskom” bez državnog vrha RH

Danas, u podne u dvorani “Lisinski” u Zagrebu održat će se komemoracija za Slobodana Praljka. Kako poručuju organizatori – Hrvatski generalski zbor, neće to biti pompozni događaj s velikim govorima već dostojanstveni oproštaj od generala Praljka kao kolege. Misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

“Program će biti sažet. Pročitat će se Shakespereov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu Dida i ja. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno”, izjavio je za HRT tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

General Slobodan Praljak, bivši načelnik Glavog stožera HVO-a nakon što ga je Haški sud 29. studenog osudio na 20 godina zatvora ubivši popivši otrov. Prethodno je kazao: “Sudci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu”, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

General Praljak ostavio je i oproštajno pismo u kojem je napisao: “Ne želim ni groba, ni pogreba. Moj pepeo raspite po Mirogoju”.

Nakon što su njegovi posmrtni ostatci dovezeni iz Haaga, njegovo tijelo je kremirano, te ispunjena njegova želja, u krugu obitelji i najbližih prijatelja na glavnom zagrebačkom groblju.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x