Published On: Ned, pro 25th, 2016

Komarica: Isti rukopis stradanja u svijetu i našega stradanja

Biskup banjolučki Franjo Komarica pozvao je na molitvu za one koji pate, koji su obespravljeni, te za prognanike ne samo iz Banja Luke, iz Bosne i Hercegovine već i mnogih drugih zemalja.
– Ne možemo danas mirno slaviti Božić kada imamo pred očima mnoga stradanja diljem svijeta. Pišu se isti rukopisi koji su pisali i kod nas – rekao je biskup Komarica, prenosi Fena.
Međutim, istakao je, Bog nije nestao sa zemlje i treba nas kako bi uspostavio pravedni mir, te da nas oslobodi od ropstva grijeha i smrti.
– To znači slaviti Božić – rekao je monsinjor Komarica u obraćanju vjernicima na svečanoj pontifikalnoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, a u povod svetkovine rođenja Gospodnjeg – Božića.
Pozvao je vjernike katolike da budu na strani božje ljubavi, milosrđa i zauzimanja za čovjeka.
Ukazujući na značaj Božića za katoličke vjernike, podsjetio je na jednu od istina svete vjere da će Bog dobro vijekom nagraditi, a zlo vijekom kazniti.
Vjernicima je naglasio da trebaju promišljati koliko su vjerodostojni kada slave taj najradosniji kršćanski blagdan.
– I što on znači za sve nas ovdje u Banjoj Luci, našoj zemlji, na našoj planeti slaviti Božić – naveo je biskup banjalučki ističući da se svi trebamo upitati što to radimo, pa i kada se slavi Božić.
Da li to radimo, dodao je, samo površno ili stvarno.
– Bog nam dolazi i u ovoj svetoj misi, sebe dariva nama u svojoj božanskoj istini o nama i o sebi te dariva sebe kao božansku hranu, prijeko potrebnu na našem putovanju kroz vrijeme prema vječnosti. I otvorimo mu svoja srca, misli i opredjeljenja kako bi nas on svojim dolaskom blagoslovio – naglasio je Komarica.
I u drugim katoličkim crkvama u RS-u danas su na Božić služene mise.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>