Published On: Pet, sij 11th, 2013

Sanela Jenkins registrirala firmu u BiH: Mogu dovesti velike investitore

Nakon što je uoči Nove godine Sanela Jenkins ekskluzivno za Klix.ba otkrila da otvara kompaniju u Bosni i Hercegovini, sa ovom uspješnom poslovnom ženom porazgovarali smo o detaljima njenog novog poslovnog poduhvata.
Tvrtka Bosnian Natural Resources Investment (BNRI) je već registrirana, a nadam se da će uspješno poslovati. Ipak, to neće ovisiti samo od mene, nego i od ukupne situacije u BiH “, ističe Jenkins i poručuje:” Mogu dovesti velike investitore, ali za investicije je prije svega potrebna sigurnost i stabilna politička situacija. Vidjet ćemo kako će sve funkcionirati “.
Sanela otkriva da je zainteresirana za ulaganja u rudna bogatstva, energetiku, vodu i sve ono čime naša zemlja obiluje i što nas stavlja u prednost nad drugim zemljama.
“Odluke o investicijama će zavisiti od projekata koji budu ponuđeni. Ja znam da još uvijek imamo mnogo problema s razvijanjem potencijala, ali isto tako moramo biti svjesni da svijet ide naprijed i da nas neće nitko čekati”, naglasila je naša sugovornica.
Na pitanje kako će nove poslovne obveze utjecati na njen humanitarni rad, odgovorila je: “Moj humanitarni angažman proizlazi iz uspješnog poslovanja. Sva pomoć koju sam usmjerila ka Bosni i Hercegovini i drugim krajevima svijeta bila je rezultat dobrog poslovanja”.
Pokretanje poslova u BiH je bila ideja njezinih prijatelja, a Sanela kaže da na taj način želi dugoročno pomagati svojoj zemlji.
I ovom prilikom spomenula je ljude koji su joj, kako kaže, desna ruka i na koje je veoma ponosna.
“Sve što sam dosad uradila u BiH bilo je u koordinaciji s obitelji i prijateljima Admirom Pašićem, Adnanom Kapom i Adnanom Pašićem. Vežu nas dugo i iskreno prijateljstvo i vrijedan rad, koji ćemo nastaviti i dalje, a imamo iskrene namjere i puno energije”, izjavila je Sanela za Klix.ba.
Na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Brazila prodaje se Sanelina kolekcija bezalkoholnih zdravih pića Neuro, a ova Sarajka ne krije da želi da se jednog dana ona prodaju i na policama trgovina u našoj zemlji.
“Taj posao ide odlično i konstantno raste. Imamo planove za proširenje na druga tržišta. Mnogi me pitaju hoće li pića Neuro doći u BiH. Naravno da je to moja želja, ali u tom slučaju moramo napraviti širi plan za regionalno tržište, pa eventualno otvoriti proizvodnju u BiH i pokrenuti distribuciju u Jugoistočnoj Europi. Nije to ni mali ni jednostavan pothvat, jer su potrebna velika ulaganja i dosta energije “, objasnila je Jenkins. Ovog ljeta će, kako je najavila, doći u BiH.