Published On: Ned, kol 14th, 2016

Kolinda: Potrebno je zaštiti Hrvate kako bi BiH opstala kao država

”Zaštiti Hrvate neophodno je da bi BiH opstala kao država. Želimo da nam mladi ostaju ovdje, a da bi se to dogodilo potrebno je osigurati ne samo ekonomske uvjete, ne samo pružiti priliku za stanovanje i posao, već osigurati upravo te duhovne uvjete poput vjere, povjerenja, optimizma, vjere u vlastitu zajednicu, u vlastitu državu, svoj narod”, rekla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević prilikom posjete Međugorju.
U intervjuu za Radio Mir Međugorje hrvatska predsjednica je rekla kako će se u svom mandatu boriti za potpunu konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH.
Grabar-Kitarević se zahvalila Hercegovcima na toplom dočeku i na podršci koju joj pružaju.
Rekla je kako u Međugorje dolazi od 80-tih godina.
”U Međugorje dolazim od 80-tih godina. Još onda sam osjetila duboku spiritualnost ovog mjesta, nazočnost onoga u što vjerujemo. Ponekad je potreba doći ovdje i napuniti duhovno vrelo koje nas održava u pozitivnom optimističnom raspoloženju koje nam drži vjeru u ljude, u svoj narod u domovinu, svoju zajednicu koja je neophodna da bi se obnašale ovako odgovorne funkcije kao što je predsjednica države”, rekla je Kolinda.
bljesak.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>