Published On: Pet, srp 27th, 2018

KOLINDA: Nisam nikad čula sporne pjesme gospodina Thompsona

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju za Deutsche Welle, koji je vodio njihov novinar Srećko Matić. U polusatnom razgovoru koji je vođen na Pantovčaku govorilo se o temama kao što su uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, odnosi sa Srbijom, domoljublje i, neizbježno, Marko Perković Thompson i njegov muzičko-politički repertoar.

U vezi Thompsonova nastupa na dočeku nogometaša, Kolinda je rekla da “prije svega treba poštovati volju igrača”, naglasivši da su oni htjeli da kontroverzni pjevač bude prisutan. “Gospodin Thompson”, kako ga je nazvala hrvatska predsjednica. Istaknula je da na dočeku nogometaša nije bilo nikakvog nacionalizma, nego samo nacionalnog ponosa te da je doček bio “dostojanstven i primjeren”, a da je uspjeh nogometaša donio optimizam hrvatskom narodu.

Pogledajte cijeli intervju Kolinde Grabar Kitarović za Deutsche Welle:

“Neke Thompsonove pjesme su dobre za nacionalno zajedništvo”

Matić ju je podsjetio da je u intervjuu prije dvije godine u intervjuu za Narodni radio rekla da joj je Thompson omiljeni pjevač, a ona se zapitala “Ne znam otkud je to došlo”, ali je dodala da ipak voli neke njegove pjesme i da su “one dobre za nacionalno zajedništvo”.

“Neću sada ulaziti u komentare nekih napisa koji su se pojavili na portalima. Iskreno, ja te neke pjesme koje se spominju i citiraju nikada nisam čula niti sam vidjela dokaze da one postoje. Međutim kada je riječ o pjesmi Lijepa li si, apsolutno odbijam da nju netko karakterizira kao nacionalističku pjesmu i da je uperena protiv nekoga”, izjavila je i dodala da su himne nekih stranih država “puno agresivnije”.

Čini se da se Kolinda u tim odgovoru referirala na Indexovo otkriće staro 15 godina, prema kojem je Thompson pjevao ustašku koljačku pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara, a da je pročitala članke na Indexu, poslušala audiosnimku i vidjela što je sam Thompson izjavio o toj temi i to prije punih 15 godina, znala bi da itekako postoje uvjerljivi dokazi.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare