Published On: Pon, stu 9th, 2015

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: Vjerujem da ćemo vrlo skoro imati novog mandatara Vlade

“Vjerujem da će hrvatska država u bliskoj budućnosti imati stabilnu vladu koja će prije svega raditi na dobrobiti države i svih njenih građana”, rekla je Kitarović.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je u ponedjeljak rano ujutro uvjerenje da će Hrvatska vrlo skoro, nakon provedenih konzultacija, imati novog mandatara i stabilnu vladu koja će raditi na dobrobit svih hrvatskih građana te čestitala izabranim zastupnicima te Domoljubnoj koaliciji kao relativnom pobjedniku izbora.
“Vjerujem da će hrvatska država u bliskoj budućnosti imati stabilnu vladu koja će prije svega raditi na dobrobiti države i svih njenih građana”, rekla je Kitarović na Pantovčaku nakon objave prvih neslužbenih rezultata izbora za osmi saziv Hrvatskoga sabora.
Prema Ustavu, hrvatska predsjednica povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika, a Grabar-Kitarović u izjavi je naglasila da će tom procesu pristupiti vrlo odgovorno, u skladu s ustavnim ovlastima.
“Nakon konzultacija, vjerujem da ćemo uskoro imati i novog mandatara nove hrvatske vlade”, rekla je hrvatske predsjednica.
Sve sudionike konzultacija pozvala je na zajedništvo te naglasila kako je želja hrvatskih građana, iskazana na izborima, da se prije svega vodi interes o dobrobiti hrvatske države i njezinih državljana “i da svi zajedno idemo u bolju Hrvatsku”.
“To je upravo ona ideja zajedništva koju zagovaram od samog početka i na to sve pozivam”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare