Published On: Pon, stu 11th, 2019

Kolinda Grabar-Kitarović: Izvukla sam Hrvatsku iz regiona

Izvukla sam Hrvatsku iz regiona, rekla je predsjednica. “Danas je ugled Hrvatske veći nego ikad prije”, rekla je predsjednica, dodavši da je to isto ponovio i premijer Andrej Plenković, “koji se tome osobno osvjedočio”.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predstavlja program kojim će na predsjedničkim izborima tražiti povjerenje za drugi mandat na Pantovčaku. U kongresni centar na zagrebačkom Velesajmu stigli su premijer Andrej Plenković, ministri, brojni HDZ-ovci, ali i drugi simpatizeri aktualne predsjednice.

Drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, predsjedniče HDZ-a i Vlade, predsjedniče Hrvatskog sabora, svi dužnosnici, svi stranački dužnosnici, simpatizeri stranke, dragi Jakove i draga moja strpljiva i voljena obitelji, rekla je predsjednica uvodno.

Zahvalila je HDZ-u na ponovnoj potpori. “Bez vas, dragi moji, ne bih danas bila predsjednicom, kao ni bez potpore hrvatskih državljana, zahvalna sam HDZ-u na kandidaturi, ali čvrsto držim da i svi članovi HDZ-a žele da budem čimbenik okupljanja i spajanja u Hrvatskoj, zamašnjak novog hrvatskog zajedništva, rekla je predsjednica, prenosi N1

Meni ovaj dan ima posebnu simboliku, upavo na današnji dan prije točno pet godina predstavila sam izborni program za bolju Hrvatsku. Tada sam zatražila vaš glas, vaše povjerenje i započela put zajedništva i stvaranja bolje Hrvatske, rekla je predsjednica.

“Rekla sam bit ću vaša predsjednica i duboko vjerujem da sam to i ostvarila”, kazala je.

Kao razlog zašto je tu navela je “zato što vjerujem u Hrvatsku”. “Vjerujem u svakog našeg čovjeka, u naše vrijednosti, u naše potencijale, u sve što krasi našu domovinu i zbog čega smo posebni”, rekla je predsjednica, posebno istaknuvši branitelje.

Samo zajedno možemo ostvariti bolju budućnost za sve nas, dodala je predsjednica.

“Proputovala sam cijelu Hrvatsku, bila sam u svim krajevima naše domovine i svijeta i slušala vas, željela sam biti vaša predsjednica, jedna od vas. vjerujem da i vi prepoznajete da jesam jedna od vas, koja je dokazala da radi za vas, da se bori za vas”, kazala je, zahvalivši se svim,a koji su joj u proteklom mandatu pisali ili je posjećivali, a posebnu zahvalu izrazila je članovima njezinih vijeća.

“Posebice hvala svima koji su me diljem Hrvatske, BiH i svijeta s osmijehom dočekivali, poticali ili mi upućivali konstruktivne kritike. Gdje god sam došla dobila sam potvrdu kako hrvatski čovjek može, zna i hoće. To me osnaživalo u želji kako Hrvatska doista može”, rekla je, podsjetivši kako je Hrvatska izgledala uoči njezina osvajanja izbora.

“Vladalo je ozračje pesimizma, malodušja i bezidejnosti. Vladalo je ozračje kako se ništa ne može napraviti, kako promjena nije moguća. Bilo je to stanje zapuštenosti, društvene apatije. Hrvatska je u mnogočemu kaskala i bila na dnu ljestvica pozitivnih pokazatelja u Europi. Vlada koja nas je zadužila preko 70 milijardi kuna, povećani PDV, predstečajne nagodbe, katastrofalni rejting, bahato i arogantno vođenje države u propast. Je li to ono što je normalno? Možda, ali samo onima koji se usude reći kako je Hrvatska slučajna država”, rekla je predsjednica.

“Hrvatska se ne smije vratiti u to teško razdoblje koje je proživljavala. To ne smijemo i nećemo dopustiti, jer Hrvatska zna istinu, zna tko je za to bio odgovoran!”, rekla je predsjednica.

Izvukla sam Hrvatsku iz regiona, rekla je predsjednica. “Danas je ugled Hrvatske veći nego ikad prije”, rekla je predsjednica, dodavši da je to isto ponovio i premijer Andrej Plenković, “koji se tome osobno osvjedočio”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare