Published On: Sri, stu 8th, 2017

Koliko zarađuje Ante Ramljak u Agrokoru?

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, prima mjesečnu plaću u bruto iznosu od skoro 30 tisuća maraka, odnosno oko 19  tisuća KM u neto iznosu, obavijestili su iz Agrokora, uz pojašnjenje zašto Ramljak ima toliku plaću.

Naime, mjesečna naknada koju prima Vladin povjerenik propisana je člankom 20. stavkom 2. Zakona o postupku izvanredne uprave, a kolika će ona biti ovisi o odluci Ministarstva gospodarstva. Ono je, pak, dalo uputu da se visina naknade odredi prema prosjeku plaća koju je bivša uprava Agrokora imala u prva tri mjeseca ove godine, što je ujedno i najveći iznos koji Ramljak i njegovi zamjenici po zakonu mogu primati.

“Bruto plaće članova Uprave Agrokora d.d. u siječnju, veljači i ožujku 2017. godine bile su u rasponu od oko 32.000 KM do 25.000 KM, pa kad se plaće svih članova uprave za sva tri mjeseca uzmu u obzir, ispada prosjek u bruto iznosu od 30 tisuća KM. Iz ovog bruto iznosa nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu, neto izvanrednog povjerenika je 19.000 KM. Bonusa nema”, kazali su iz Agrokora.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, a što je iz navedenog moguće i zaključiti, najveći bruto iznos od 129.603,58 kuna primao je Ivica Todorić, bivši predsjednik uprave Agrokora.

Iako je u svibnju tjednik Nacional objavio kako Ramljak mjesečno prima plaću u bruto iznosu od 22 tisuće KM, odnosno oko 12 i pol tisuća KM neto, neslužbeno se doznaje je to bio iznos samo za travanj kada Ramljaku nije isplaćena naknada.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x